Ostanimo u kontaktu

SUSJEDSTVO

Potvrđen novi slučaj koronavirusa u Mostaru

Objavljeno prije

Među 55 obavljenih testova na covid-19 u protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) jedan nalaz bio je pozitivan.

– Radi se o muškarcu rođenom 1989. godine s prebivalištem u Mostaru. Epidemiološke ekipe već su obavijestili njegove primarne kontakte kako bi i oni bili testirani, – rekao je  glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Inficirani muškarac nalazi se u kućnoj izolaciji i ima blaže simptome bolesti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Evidentno je kako se broj zaraženih u BiH značajno povećava te je stoga, a u cilju sprječavanja širenja korona virusa, iznimno bitno poštovati i primjenjivati sve mjere i upute epidemiologa i Zavoda za javno zdravstvo, koje su i dalje na snazi, – poručio je Pavlović.

Ovo je prvi slučaj covida-19 u Mostaru nakon 40 dana. Posljednji covid-pozitivni slučajevi u Gradu na Neretvi registriran je 2. svibnja.

Čerkez: Pokrenut ćemo inicijativu za proglašenje epidemije u Federaciji BiH

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez pozvao je na veći angažman inspekcije kako bi se poštovale mjere te je kazao da na snazi ostaju mjere koje su bile i u proteklih 14 dana.

Također je kazao da je situacije i dalje pod kontrolom, ali da se svi moraju uozbiljiti i poštovati osnovne mjere.

– Došlo je do popuštanja poštivanja mjera, a nije ih teško poštovati; to je nošenje maske, distanca, pranje ruku…, – rekao je Čerkez.

On je istaknuo da veliki broj objekata ne poštuje te mjere.

– Zato je važno naglasiti ulogu poslodavaca i vlasnika objekata jer situacija je još uvijek pod kontrolom, međutim evidentno je došlo do naglog i velikog povećanja broja slučajeva u Tuzlanskoj, Sarajevskoj, Unsko-sanskoj i Zeničko-dobojskojj županiji. Danas ćemo dati suglasnost na zahtjev županija za proglašenje epidemije u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Pokrenut ćemo inicijativu za proglašenje epidemije u Federaciji BiH, – rekao je Čerkez te dodao da u ovom trenutku nikada Federalno ministarstvo zdravstva nije isključilo nijednu mogućnost donošenja nijedne mjere koja je bila na snazi ili će biti.

– Pozvali smo krizne stožere kantona da se pojačava epidemijski nadzor na razini županija. Oni imaju odriješene ruke da donose restriktivne mjere na razini županija, – kazao je Čerkez.

DONACIJA 1,5 TONA MANDARINA

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usrećila kolege iz Petrinje i Gline

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ni gotovo 10 mjeseci nakon razornog potresa koji je prošle godine pogodio našu županiju, nisu zaboravili svoje kolege.

S načelnikom policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem, zamjenikom načelnika policijske uprave Mirom Bajom, kao i policijskim službenicima s područja doline Neretve, dopremili su mandarine za sve zaposlenike Policijskih postaja Petrinja i Glina.

Navedeni poklon je znak zajedništva i prijateljstva prema svim policijskim službenicima i zaposlenicima spomenutih policijskih postaje, koje su najviše stradale u potresu. Mandarine je jučer, 21. listopada, osobno u Policijsku postaju Petrinja predao zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije