Ostanimo u kontaktu

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB METKOVIĆ

Sufinanciranje udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.

Objavljeno prije

udžbenici

Obavještavamo Vas da je Vlada Republike Hrvatske na svojoj 52. sjednici, održanoj 4. kolovoza 2017. u Kninu, u osiguranju udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola članova kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade, donijela Odluku o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.)

Korisnici zajamčene minimalne naknade u Centru za socijalnu skrb obvezni su Centrima za socijalnu skrb dostaviti potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u šk. god. 2017./2018. upisan prvi puta u određeni razred, a za srednje strukovne škole i trajanje programa (zbog određivanja iznosa naknade).

Potvrda mora sadržavati:

  • naziv škole koju učenik pohađa
  • vrsta škole (osnovna; gimnazija; 3, 4 i 5-godišnja strukovna škola)
  • razred koji učenik pohađa u šk. god. 2017./2018.

Uz potvrdu važno je dostaviti:

  • OIB učenika
  • OIB primatelja na čiji se račun isplaćuju sredstva
  • IBAN tekućeg računa na koji se isplaćuju sredstva.

-u slučaju da korisnik koristi zaštićeni račun, potrebno je dostaviti IBAN zaštićenog tekućeg računa.

Isplate učenicima koji ponavljaju razred nisu moguće jer je Odlukom propisano da učenici ponavljači ne ostvaruju pravo na sufinanciranje udžbenika te stoga centri ne dostavljaju njihove podatke za isplatu Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Učenici s područja jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave koje će za šk. god. 2017./2018. osigurati nabavu besplatnih udžbenika također ne mogu dobiti naknadu pa centri za socijalnu skrb njihove podatke također ne upisuju u aplikaciju.

Iznosi naknada za sufinanciranje udžbenika za šk. god. 2017./2018. ostaju isti kao i za prošlu školsku godinu budući da se cijene udžbenika nisu mijenjale.

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB METKOVIĆ

POPUŠTANJE COVID MJERA

Donosimo pravila koja od ponedjeljka čekaju ugostitelje

Objavljeno prije

Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Kako stvari trenutno stoje, ta se odluka neće odnositi na Dubrovnik i krajnji jug županije radi novonastalih žarišta.

Iako će se detalji oko epidemioloških mjera službeno predstaviti sutra, Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Nije ograničen broj gostiju

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije