DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Stručna rasprava na temu ‘Održivo gospodarenje vodama u slivovima Neretve i Trebišnjice’

Objavljeno 13. travnja 2017. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Neretva, News.

Stručna rasprava - DN županija

Galerija

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Društva građevinskih inženjera Dubrovnik, u utorak je organizirana Stručna rasprava na teme ‘Glavni izvori pitke vode u Dubrovniku danas i sutra’ i ‘Održivo gospodarenje vodama u slivovima Neretve i Trebišnjice‘.

U nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željka Bigovića, uvodna izlaganja održali su predstavnik Društva građevinskih inženjera Dubrovnik  Tomislav Paviša i profesor Fakulteta građevinarstva,arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu Mijo Vranješ.

Župan Dobroslavić naglasio je kako već duže vrijeme ukazuje na probleme vezane uz obje teme te kako nažalost dosada nije bilo sluha za njihovo rješavanje od strane relevantnih ministarstava.

Razgovaralo se i o promjenama vodnog režima u zaleđu šireg dubrovačkog područja i posljedica tih promjena na glavne izvore pitke vode (Omble i Duboka Ljuta), promjenama vodnog režima na slivovima Neretve i Trebišnjice, vodoprivednog uređenja u Donjem slivu Neretve, a glede navodnjavanja.

Dogovoreno je da će se zaključci o obje teme iznijeti u najskorije vrijeme.

Komentari