Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ŽUPANISKI STOŽER CZ OD NACIONALNOG ZATRAŽIO ODGAĐANJE POPUŠTANJA MJERA

Milan odlučno potvrdio: Građani se pridržavaju svih mjera i odgađanje otvaranja terasa ugostiteljskih objekata se neće odnositi na Metković!

Objavljeno prije

Nakon današnje najave premijera Andreja Plenkovića da će se od 1. ožujka krenuti u ublažavanje epidemioloških mjera, Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije zatražiti će od Nacionalnog stožera suglasnost da se među ostalim otvaranje terasa ugostiteljskih objekata odloži dok se na krajnjem jugu ne zaustavi rast novozaraženih na području Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovnika. Još uvijek nije jasno hoće li se u drugim dijelovima županija, gdje je epidemiološka slika dobra, dozvoliti ublažavanje mjera.

Shodno svemu upitali smo gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana hoće li se tražene mjere odnositi na Metković odnosno na dolinu Neretve u kojoj je epidemiološka slika stabilna u odnosu na krajnji jug županije.

Milan nam je potvrdio cijelu situaciju oko zahtjeva županijskog Stožera CZ, ali i odlučno potvrdio da se ta situacija neće odnositi na Metković čiji se građani pridržavaju svih epidemioloških mjera i kao rezultat toga imamo povoljnu epidemiološku sliku, koja na dnevnoj bazi jedva da broji jednog ili dvoje zaraženih.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije