Ostanimo u kontaktu

K2 - TRIJUMF I TRAGEDIJA

Stipe Božić predstavio svoju najnoviju knjigu

Objavljeno prije

DSC_2404

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Metković sinoć je svoju najnoviju knjigu, K2 – Trijumf i tragedija, predstavio naš istaknuti alpinist i putopisac Stipe Božić.

K2 – Trijumf i tragedija je potresna i dramatična priča iz 1993. godine koja govori o usponu grupe alpinista na tu Divlju planinu, te još većem alpinističkom uspjehu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u dramatično iskustvo koje je Božića dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, tijekom kojeg se neprestano borio za svoj i za život svojih alpinista partnera.

Inače, Božić je naš najpoznatiji i najuspješniji alpinist – osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih sedam kontinenata, te ispenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su uzeli i ljudske žrtve, a kako sam kaže u prvoj rečenici uvoda, od svih planinskih vrhova, K2 je vjerojatno najviše utjecao na njegov životni put.

Zanimljivo je da je točno prije 21 godinu, na današnji datum, 11. lipnja 1993. Božić osvojio K2.

DSC_2408

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije