Ostanimo u kontaktu

DNEVNA BOLNICA METKOVIĆ

Štimac: Projekt Dnevne bolnice ima svoj slijed, nema prepreka za realizaciju do 2020. godine

Objavljeno prije

Mihovil Štimac, Dom zdravlja Metković

Posljednjih dana fokus hrvatske javnosti ponovno je na zdravstvenom sustavu, razlog tomu je strašna tragedija u Metkoviću u kojoj je preminuo desetogodišnji dječak. Također, javnost se pita i što je s projektom Dnevne bolnice u Metkoviću, za koju je ministar Milan Kujundžić jučer u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ rekao da su sredstva osigurana.

Na tu temu razgovarali smo s ravnateljem Doma zdravlja Metković, gospodinom Mihovilom Štimcem, koji nam je rekao:

– Dnevna bolnica je jedan moj projekt od prije 7-8 godina, kad sam, znajući da će Sud preseliti na novu lokaciju, pokušavao na sve načine dobiti sada već staru zgradu bivšeg suda za potrebe zdravstvene djelatnosti. To smo uspjeli u 2017-oj, kad je Ministarstvo državne imovine dodijelilo zgradu na upravljanje Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je opet za potrebe dovođenja projekta Dnevne bolnice dodijelila zgradu na upravljanje Općoj bolnici Dubrovnik. Budući da Dom zdravlja Metković još uvijek nije stranka u postupku, a nadam se da će biti, jer je pola prostora osmišljeno kao buduća Dnevna bolnica, a pola prostora bi se iskoristilo za poboljšanje kvalitete sadašnjeg Doma zdravlja, konkretno, dijalize ili rodilišta koji bi se mogao prebaciti u drugi prostor i samim tim financijski osnažiti Dom zdravlja, a na prostoru dijalize bi se mogla u budućnosti pojačati dijagnostika jednim modernim CT uređajem, što bi opet puno značilo našim ljudima koji moraju za sve ići u Dubrovnik ili Split, – rekao je Štimac.

Na pitanje u kojoj fazi je cijeli projekt i kada bi građani mogli osjetiti da se nešto promijenilo, Štimac je odgovorio:

– Trenutačno se radi na izradi projekta, koji bi mogao biti gotov koncem ove godine, ili početkom 2019-te. Građevinska dozvola, u dogovoru s projektantima i nadležnima koji izdaju dozvole, bi trebala biti u veljači. Nakon toga bi se išlo u raspisivanje natječaja za izvođača radova. Sami radovi po nekakvim procjenama bi trebali trajati jedno godinu dana, a za to vrijeme bi se i raspisao natječaj i za dobavljača opreme za buduću Dnevnu bolnicu, i ja očekujem negdje u 2020-oj, sredinom – koncem, da bi Dnevna bolnica mogla biti realizirana. A do tada malo strpljenja, – kazao je Štimac.

To znači da projekt ima svoj slijed i nema nikakvih prepreka koje bi ga mogle zaustaviti?

– Projekt ima svoj slijed, ali je bilo prepreka u početku. Zgrada je dosta statički bila nesigurna. Onda su razne firme koje su stručne na tom polju napravile ispitivanja, dala svoja stručna mišljenja, i sukladno tome to je uklopljeno u projekt, kao i budući projekt medicinske opreme, i evo to sad sve ide svojim slijedom, – rekao je Štimac te dodao kako je Ministarstvo smanjilo prvotni obuhvat sa 1.350 kvadrata na pola od tog prostora, a ostatak će kvalitetno biti iskorišten u budućnosti, da li kroz EU projekte, da li kroz nešto drugo, ali će sigurno cijela zgrada biti zdravstvene namjene koja će u budućnosti biti kvalitetnija u odnosu na ovo što već imamo.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije