Ostanimo u kontaktu

TRAVANJSKE PAHULJE

Stigla hladna fronta, snijeg zabijelio i Metković

Objavljeno prije

Kako je i bilo najavljeno, nagli dolazak vrlo hladne zračne mase nad Jadran donio je snježne oborine i u dolinu Neretve, sinoć oko 22 sata snijeg je zabijelio i Metković.

Ipak, nije se dugo zadržao kao u unutrašnjosti zemlje gdje su niže temperature te je nevrijeme okrenulo na kišu.

Kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Središte ciklone nalazi se nad Jadranom i cijela Dalmacija se bori s kišom i snijegom. U nastavku tjedna, osobito prema njegovom kraju, vraćamo se u kratke rukave po svemu sudeći, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Prije toga, pripremimo se na hladna jutra nakon što se razvedri, zbog čega bi moglo biti mraza, osobito u četvrtak ujutro.

Poljoprivrednicima savjet, zaštitite osjetljive biljne vrste!

GKS METKOVIĆ

U srijedu koncert pijanista Zorana Velića

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u srijedu, 27. listopada u 19:30 koncert će održati pijanist Zoran Velić.

Glazbenu je naobrazbu započeo u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Kosovke Čudine. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i gostujućeg profesora K. H. Kammerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu.

Pod ravnanjem Ivana Repušića, nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, a potom i sa Orkestrom HNK u Splitu, pod dirigentskom palicom Pavla Dešpalja i Harija Zlodre. Pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja nastupao je i sa Zagrebačkom filharmonijom, a pod ravnanjem Tomislava Fačinija i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Kao solist je nastupio i uz Zagrebačke soliste, a u studenom 2020. održao je recital pri ciklusu Pleyel Svetislava Stančića u Zagrebu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Član je udruge MAG (mladi akademski glazbenici), a zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković.

Pijanist Zoran Velić u GKS-u

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije