Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U POJEZERJU BEZ FEŠTE, ALI S JASNIM PROGRAMIMA

Stanovnici općine Pojezerje danas slave blagdan sv.Roka i Dan općine

Objavljeno prije

Načelnik općine Pojezerje Borislav Dominiković čestitao je stanovnicima Pojezerja  blagdan sv. Roka zaštitnika, i Dan općine.

Nazvali smo ga i doznali sljedeće.

– Poštujući epidemiološke mjere i preporuke Stožera u smislu sprječavanja širenja pandemije korona virusa i smanjenja broj oboljelih na području Dubrovačko-neretvanske županije, a poglavito zbog brige o nastavku uspješne turističke sezone, općina Pojezerje povodom Dana općine otkazala je sve planirane aktivnosti, za 16.kolovoza ove godine. Neke od aktivnosti svakako će biti realizirane u razdoblju koje je pred nama ukoliko budu zadovoljeni potrebni uvjeti. U ponedjeljak (danas) održat će se sveta misa na Gračini u crkvi sv. Roka koju će kao oproštajnu od vjernika u župi Otrić-Struge predvoditi don Domagoj Jelača, a u nedjelju je također oproštajnu svetu misu isti svećenik predvodio u župnoj crkvi sv.Nikole u Otrić-Seocima. Nakon pet godina omiljeni svećenik , naime, napušta tu župu, – rekao je načelnik Pojezerja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također, pod predsjedanjem Zrinke Antunović-Čotić, održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj zbog poznatih razloga nije bilo uzvanika.

Prema statističkim podacima Pojezerje po spada u red siromašnijih općina u Županiji i u Hrvatskoj, ali najveće njezino bogatstvo su vrijedni i produhovljeni stanovnici koji su poznati i priznati vinogradari i vinari na širem hrvatskom prostoru. Trude se i nastoje iskoristiti svaki pedalj vapnenačkog tla uz Maticu i u kršu, jednako. Ima ih , prema zadnjem popisu 997.

Međutim, načelnik i članovi Vijeća i ovom zgodom naglašavaju da općina nije dužna niti jedne kune. Nikome. Ubrana ili dobivena sredstva koriste se na najbolji mogući način , svaka kuna prevrne se po dva puta!

Zato i jesu ostvareni značajni uspjesi u sferi vodoopskrbe, javne rasvjete, uređenja prometnica i poljskih putova, društvenog života i gradnje društvenih objekata za razne namjene. Naravno, sve to i uz potpore iz drugih izvora.

Čelnici Pojezerja trasirali su i nove putove razvitka, prije svega kako bi zadržali stanovništvo na tom području. Radi se o razvoju turizma na ruralnim destinacijama (ciklo turizam) , uz mogućnost prezentacije autohtonih poljoprivrednih proizvoda, ali i o drugim gospodarskim ulaganjima kako bi se ljudi zadržali a životni uvjeti poboljšali.

Općina Pojezerje skrbi i o dječjem vrtiću, pomaže učenicima koju putuju u udaljenije škole, skrbi i o starijima i o nemoćnima.

Sve u svemu, jedna mala općina uspješno živi i prije svega promiče potrebu za još većim ulaganjima u sve planirane projekte,  prije svega zbog poboljšanja kvalitete života.

Čestitamo stanovnicima Pojezerja blagdan sv.Roka i Dan općine.

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije