Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBRAZOVANJE

Srednjoškolci u klupe, osnovnoškolci nastavljaju online

Gimnazijalci i srednjoškolci od ponedjeljka u školama, osnovnoškolci nastavljaju online nastavu

Objavljeno prije

Temeljem procjene epidemiološke situacije, koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije COVID- 19 (učenici i djelatnici u izolaciji i samoizolaciji), a prema Odluci Stožera civilne zaštite Grada Metkovića, nastava u Gimnaziji Metković od 31. siječnja 2022. godine, uz poštivanje epidemioloških mjera organizirati će se na sljedeći način:

  • učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda nastavu pohađaju u školskim učionicama (model A)
  • nastava će biti organizirana po postojećem rasporedu nastavnih sati – inačica B (drugi i treći razredi – prijepodnevna smjena, a prvi i četvrti razredi – poslijepodnevna smjena).

Učenici Srednje škole Metković, kao i dosada, nastavu će, također, pohađati u školskim klupama.

Sveznalica 7400xXpx

Za razliku od srednjih škola, metkovske osnovne škole nastavljaju s online nastavom.

Za sve učenike od 1. do 8. razreda matične škole OŠ Stjepana Radića nastava se održava prema Modelu C, tj. online.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • za učenike posebnih razrednih odjela i posebnih odgojno-obrazovnih skupina nastava se održava prema Modelu A (u školi)
  • Za učenike područnih škola  u Bijelom Viru i Mliništu nastava se održava prema Modelu A (u školi)

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića za sve učenike od 1. do 8. razreda nastava se nastavlja odvijati po modelu C, odnosno online. Online nastavu će imati i učenici u područnim školama. Nastava će se odvijati po uobičajenom rasporedu i putem aplikacije Teams ili ostalih načina komunikacije dogovorenih s učiteljima.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije