Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

LOKALNI IZBORI

Srećko Ćelić Mostov kandidat za načelnika općine Kula Norinska

Objavljeno prije

Danas je u prostorijama Mosta uz prisustvo predsjednika stranke i kandidata za župana Bože Petrova održano predstavljanje kandidata za načelnika općine Kula Norinska. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kandidat Mosta za načelnika će biti Srećko Ćelić diplomirani pravnik, otac četvero djece te vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje od 2008 godine uspješno posluje na razini cijele Hrvatske. Srećko Ćelić je rođen 02.05.1980 u Metkoviću, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Mostaru 2005 godine. Potječe iz uzorne i vrijedne obitelji iz Podrujnice koja cijeli svoj život mukotrpno radi poljoprivredu, pa tako i Srećko 2008 godine nastavlja tim putem kada otvara OPG te sve ove godine uspješno posluje na razini cijele Hrvatske. Moze se zasigurno reći da način na koji Srećko upravlja svojim OPGom moze biti za primjer drugima.

Čelnik Mosta i kandidat za župana Bozo Petrov je izjavio kako je Most u proteklim izborima ostvarivao zavidne rezultate u općini Kula Norinska te da smatra da Srećko Ćelić i ljudi u Mostu imaju snage i želje za promjene u svojoj sredini,a jedini način za promjene je vođenje časne i poštene politike a to nudi upravo Most.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kandidat za nacelnika Srecko Celic je rekao da mu je izuzetna čast sto je kandidat Mosta za načelnika te naglasio da općini Kula Norinska prijeti demografski slom. U zadnjih 5 godina iz nase opcine od nepunih 2000 stanovnika njih 200 je iselilo van u potrazi za poslom i boljim zivotom. Kroz naš mandat fokus ce nam biti na donošenju niza demografskih mjera i potpora za mlade da ostaju zivjeti u nasoj opcini, baviti cemo se konkretnim stvarima za razvoj svih dijelova nase općine naročito Krvavca 2 gdje opcina zadnjih 10 godina osim igralista zaraslog u travu nije nista napravila. Prilikom dodjele poslova poput raznih projekata i javnih radova koje velikim dijelom sufinancira EU stranacka iskaznica nece biti preduvjet za dobivanje poslova.
Kordinator Mosta za općinu Kula Norinska Luka Liković na kraju je dodao:
Na zadnjem predsjedništvu Mosta Općine Kula Norinska donijeli smo jednoglasnu odluku da nas kandidat za načelnika bude Srećko Ćelić. Smatramo da je Srećko idealan izbor, čovjek koji prije svega živi i radi u svojoj općini za razliku od ostalih protukandidata te jedini ima energije i hrabrosti potaknuti nasu opcinu prema naprijed.

Također je Most donio odluku o izlasku na izbore u općini Kula Norinska samostalno, te kako bi bez kalkulacija te s jasnim programom izašao čist pred birače i tražio njihovu potporu za program i ljude koji stoje čvrsti i odlučni da ga realiziraju naglašava Liković

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2022.

Objavljeno prije

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2022. godini koji je otvoren u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine.

Za poticajna sredstva po ovom pozivu mogu se kandidirati nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji .

Za poticajna sredstva za podmirivanje troškova obrazovanja mogu se kandidirati osobe iz ciljne skupine koje su nezaposlene najmanje 15 dana u trenutku podnošenja zahtjeva, ukoliko nisu upisali obrazovanje, ili su  obrazovanje upisale nakon 14. svibnja 2021. godine, a prije upisa obrazovanja su bile nezaposlene najmanje 15 dana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osobe iz ciljne skupine koje su obrazovanje upisale nakon 14. svibnja 2021. godine, a prije upisa obrazovanja su bile nezaposlene najmanje 15 dana, te su završile i samostalno podmirile troškove obrazovanja u cijelosti, mogu podnijeti zahtjev za povrat sredstava uloženih u obrazovanje. Poticajna sredstva za podmirivanje troškova obrazovanja po ovom javnom pozivu moguće je odobriti za stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju,  osposobljavanje,  usavršavanje te  stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Ministarstvo može snositi troškove obrazovanja kroz navedene programe javnog poziva do iznosa od 12.000,00 kuna (dvanaesttisuća kuna) po osobi, isplatom izravno obrazovnoj ustanovi koja provodi obrazovanje, a iznimno, ukoliko su ispunjeni svi javnim pozivom propisani uvjeti, može se izvršiti povrat sredstava polazniku koji je samostalno podmirio troškove obrazovanja.

Poticajna sredstva ne mogu se ostvariti za podmirivanje troškova obrazovanja unutar sustava visokog školstva odnosno nije moguće sufinancirati troškove sveučilišnog i stručnog studija niti obrazovanje na veleučilištu i visokoj školi.

Poticajna sredstva ne mogu se ostvariti za podmirivanje troškova polaganje vozačkog ispita svih A i B kategorija te AM kategorije.

Zahtjevi s obveznom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja“ zaključno do 17. veljače 2022. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj  stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim odjelima Ministarstva u županijama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije