Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

LOKALNI IZBORI

Srećko Ćelić Mostov kandidat za načelnika općine Kula Norinska

Objavljeno prije

Danas je u prostorijama Mosta uz prisustvo predsjednika stranke i kandidata za župana Bože Petrova održano predstavljanje kandidata za načelnika općine Kula Norinska. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kandidat Mosta za načelnika će biti Srećko Ćelić diplomirani pravnik, otac četvero djece te vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje od 2008 godine uspješno posluje na razini cijele Hrvatske. Srećko Ćelić je rođen 02.05.1980 u Metkoviću, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Mostaru 2005 godine. Potječe iz uzorne i vrijedne obitelji iz Podrujnice koja cijeli svoj život mukotrpno radi poljoprivredu, pa tako i Srećko 2008 godine nastavlja tim putem kada otvara OPG te sve ove godine uspješno posluje na razini cijele Hrvatske. Moze se zasigurno reći da način na koji Srećko upravlja svojim OPGom moze biti za primjer drugima.

Čelnik Mosta i kandidat za župana Bozo Petrov je izjavio kako je Most u proteklim izborima ostvarivao zavidne rezultate u općini Kula Norinska te da smatra da Srećko Ćelić i ljudi u Mostu imaju snage i želje za promjene u svojoj sredini,a jedini način za promjene je vođenje časne i poštene politike a to nudi upravo Most.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kandidat za nacelnika Srecko Celic je rekao da mu je izuzetna čast sto je kandidat Mosta za načelnika te naglasio da općini Kula Norinska prijeti demografski slom. U zadnjih 5 godina iz nase opcine od nepunih 2000 stanovnika njih 200 je iselilo van u potrazi za poslom i boljim zivotom. Kroz naš mandat fokus ce nam biti na donošenju niza demografskih mjera i potpora za mlade da ostaju zivjeti u nasoj opcini, baviti cemo se konkretnim stvarima za razvoj svih dijelova nase općine naročito Krvavca 2 gdje opcina zadnjih 10 godina osim igralista zaraslog u travu nije nista napravila. Prilikom dodjele poslova poput raznih projekata i javnih radova koje velikim dijelom sufinancira EU stranacka iskaznica nece biti preduvjet za dobivanje poslova.
Kordinator Mosta za općinu Kula Norinska Luka Liković na kraju je dodao:
Na zadnjem predsjedništvu Mosta Općine Kula Norinska donijeli smo jednoglasnu odluku da nas kandidat za načelnika bude Srećko Ćelić. Smatramo da je Srećko idealan izbor, čovjek koji prije svega živi i radi u svojoj općini za razliku od ostalih protukandidata te jedini ima energije i hrabrosti potaknuti nasu opcinu prema naprijed.

Također je Most donio odluku o izlasku na izbore u općini Kula Norinska samostalno, te kako bi bez kalkulacija te s jasnim programom izašao čist pred birače i tražio njihovu potporu za program i ljude koji stoje čvrsti i odlučni da ga realiziraju naglašava Liković

MEMORIJALNA IZLOŽBA 'U MEDITERANSKOJ NOĆI'

Prirodoslovni muzej Metković poziva na otvorenje izložbe Nikole Vučkovića

U Subotu, 1. listopada u 11 sati, izložba ostaje otvorena do 20.prosinca 2022.

Objavljeno prije

U Prirodoslovnom  muzeju Metković  čuvati će se memorijalna građa, ostavština Nikole Vučkovića koja se će činiti sastavni dio trajnog fundusa muzeja, donacija njegove supruge Dragane Nuić Vučković.

Memorijalna izložba Nikole Vučkovića ‘U mediteranskoj noći‘ biti će otvorena u subotu, 1. listopada u 11 sati, i ostaje izložena do 20. prosinca 2022.

Nikola Vučković ( 5.1. 1956. Metković – 16.6. 2020. Mostar) Osnovnu je školu završio u Metkoviću, a Srednju školu primijenjenih umjetnosti – smjer kiparstvo i industrijsko oblikovanje završio u Splitu. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1980. godine u klasi prof. Alije Kučukalića. Bio je član Hrvatskih društava likovnih umjetnika Split i Dubrovnik, te član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Uz kiparstvo bavio se slikarstvom i dizajnom, izlagao je samostalno na 50 izložbi u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Maleziji. Sudjelovao je na preko 300 skupnih selektivnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je dobitnik više strukovnih nagrada za crtež i kiparstvo. Autor je 18 javnih spomenika i skulptura u Hrvatskoj i BiH. Autor je zastave i grba grada Metkovića, te Velikog štita kneza Domagoja. Od 1996. godine bio je zaposlen na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru kao redovni profesor kiparstva i kiparske tehnologije. Bio je gostujući profesor kiparstva na Pedagoškom odsjeku likovne kulture Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osnivač je Udruge likovnih umjetnika En Face u Širokom Brijegu i  Međunarodne likovne manifestacije „Privatno i javno“, te utemeljitelj nagrade za mlade umjetnike od 2003. godine. Uz svoj kiparski atelje u Širokom Brijegu otvorio je u umjetničku NV galeriju 2018. godine u kojoj se organiziraju samostalne i skupne izložbe likovnih umjetnika.

Djela Nikole Vučkovića su u mnogim privatnim zbirkama, te kolekcijama galerija u kojima je izlagao u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Nagrade i priznanja:

  • Nagrada za skulpturu PTICA na Opuzenskom Salonu, Opuzen 1985.
  • Treća nagrada za skulpturu na izložbi Pasionske baštine u Zagrebu, Muzej Mimara, 2005.
  • Prva nagrada za crtež na Analu crteža BiH u Mostaru, 2005.
  • Prva nagrada ( izvedbena ) na natječaju za Spomenik domovinskom ratu Županije  Dubrovačko- Neretvanske, 2006., Bistrina, Vjetreni Mlin
  • Treća nagrada za crtež na Analu crteža BiH u Mostaru, 2006.
  • Grand-Prix na Analu crteža BiH, Mostar 2007.
  • Nagrada za kiparstvo i instalaciju,V. Međunarodni bijenale minijature BiH, Tuzla 2009.
  • Nagrada Grand-Prix na V. Međunarodnom bijenalu minijature BiH, Tuzla 2009.
  • Nagrada za kiparstvo na I. Internacionalnom analu minijature, Galerija GM Muzeja suvremene umjetnosti minijature, Tuzla, 2011.
  • Nagrada grada Metkovića za životno djelo (posthumno), Metković, 2021.

Ostavština koja  će se čuvati u Prirodoslovnom muzeju Metković ispisuje njegov život ostvarenim djelima pridonoseći svojom raznolikošću mozaiku jednog životnog iskustva, jedne  struke, jednog puta koji je obilježio razvoj mnogih studenata i kolega .

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije