Ostanimo u kontaktu

ĆIKARIJADA

Srećko Barišić pobjednik 14. Svjetskog prvenstva u bacanju čikara u dalj

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U Opuzenu je održana 14. Ćikarijada – svjetsko prvenstvo u bacanju čikara u dalj, a među 27 sudionika prvo mjesto odnio je Srećko Barišić.

Snažnim zamahom Srećko je čikaru bacio 65.11 metara, dok je drugi iza njega bio Josip Prović sa 57.88 metara te Vinko Baja s bačenih 56.63 m. Dalje su ih slijedili Matko Tomas sa 54.50 m, Frane Zonjić sa 55.84 m te Nikola Mikšić sa 53.16 metara.

Za one koji ne znaju kako funkcionira ova manifestacija, sa ‘eko’ strane, naime čikara se napuni pur pjenom da ne može potonuti, a dvojica sa strane stoje u  trupi i skupljaju čikare te dva sudca na dvije obale koji mjere rezultate. Inače, prva Ćikaijada osnovana je davne 2007. godine od strane udruge ‘Santa Valerio’.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Objavljeno prije

Župan  Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić sastao se u petak u Dubrovniku s predsjednikom Udruge lađara Neretve Lukom Oršulićem, koji je ovom prilikom izvijestio župana o uspješno održanom Maratonu lađa, kao i svim aktivnostima provedenim nakon natjecanja.

Naglasio je da su planovi i pripreme za slijedeću sezonu već u tijeku. Župan se zahvalio predsjedniku Udruge i njegovim suradnicima, što su unatoč pandemiji bolesti COVID-19, uspjeli održati Maraton lađa.

Također je istaknuo važnost izravnog televizijskog prijenosa, kroz koji se osim same utrke koja je dobila novu dimenziju, moglo vidjeti i sve ljepote Neretvanske doline, od Metkovića do Ploča.

”Ovo amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa Neretvom, doprinosi promicanju kulture i običaja, kao i važnosti Maratona lađa za razvoj turizma u dolini Neretve, a Županija će kao i do sada organizacijski i financijski  podržavati Maraton lađa na Neretvi”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije