Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ĆIKARIJADA

Srećko Barišić pobjednik 14. Svjetskog prvenstva u bacanju čikara u dalj

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U Opuzenu je održana 14. Ćikarijada – svjetsko prvenstvo u bacanju čikara u dalj, a među 27 sudionika prvo mjesto odnio je Srećko Barišić.

Snažnim zamahom Srećko je čikaru bacio 65.11 metara, dok je drugi iza njega bio Josip Prović sa 57.88 metara te Vinko Baja s bačenih 56.63 m. Dalje su ih slijedili Matko Tomas sa 54.50 m, Frane Zonjić sa 55.84 m te Nikola Mikšić sa 53.16 metara.

Za one koji ne znaju kako funkcionira ova manifestacija, sa ‘eko’ strane, naime čikara se napuni pur pjenom da ne može potonuti, a dvojica sa strane stoje u  trupi i skupljaju čikare te dva sudca na dvije obale koji mjere rezultate. Inače, prva Ćikaijada osnovana je davne 2007. godine od strane udruge ‘Santa Valerio’.

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ POSJETIO METKOVIĆ

Gradu Metkoviću te Općinama Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje 500 tisuća kuna za projekte komunalne infrastrukture

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić, u nazočnosti zamjenika župana Joška Cebala, u četvrtak je u Metkoviću potpisao ugovore o dodjeli županijskih sredstava za sufinanciranje komunalne infrastrukture Gradu Metkoviću te općinama Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje.

Ugovore je župan Dobroslavić tako potpisao s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom te načelnicima spomenutih općina – Nikolom Krstičevićem, Majom Vrnogom i Borislavom Dominikovićem, a pritom je izjavio:

“Radi se o sredstvima koje Županija redovno ima u svome proračunu, pa je tako i ove godine, a smatramo da je to dobar način u podršci jedinicama lokalne samouprave jer će ta sredstva koristiti za njihove projekte i potrebe“.

U ime potpisnika nazočnima se obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji je zahvalio županu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su iznašli sredstva u ovoj gospodarski teškoj godini. “Ova sredstva će nama u lokalnoj samoupravi značajno olakšati realizaciju projekata važnih za život u našim sredinama te poboljšanje komunalne infrastrukture.”, zaključio je metkovski gradonačelnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije