Ostanimo u kontaktu

USKORO POPUŠTANJE MJERA?

Spominje se datum kad bi se moglo normalno preko granice s BiH

Objavljeno prije

Iako nema konkretnih vijesti za granične prijelaze, priča se da će se razmatrati i ublažavanje mjera na granicama, odnosno da će se moći konačno normalnije prijeći granica s BiH, bez dodanih testova, gospodarskih i hitnih razloga.

Taj datum je 15. veljače, a kako doznaju neki mediji planira se uz popuštanje dodatnih mjera.

Epidemiološka slika u BiH bolja je nego ikad, pišu tamošnji mediji, i broj novozaraženih od koronavirusa je najmanji još od prošlog ljeta, što je bio razlog da hrvatski dužnosnici iz BiH započmu razgovor s premijerom Plenkovićem o ovoj temi.

Hoćemo li se od 15. veljače konačno moći normalnije prijeći granica s BiH, svakako pokazati će naredni dani, ali kako doznajemo to je datum o kojem se govori.

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije