Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DENTIS.HR

Splitska ordinacija dentalne medicine Dentech prvi je odabir i kod stranih pacijenata!

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Tijekom posljednjih 10-ak godina u Hrvatsku dolazi sve veći broj ljudi na godišnji odmor kako bi uživali u prekrasnim prirodnim ljepotama i okruženju. No, ako imate problema sa zubima, znajte da ćete prije ili kasnije morati posjetiti stomatologa kako biste riješili vaše probleme.

Zašto ne biste iz tog razloga iskombinirali turističko putovanje u Hrvatsku uz ugovorene stomatološke usluge te spojili dvije stvari u jednom posjetu. Ovo bi vam zasigurno bila najbolja ideja s obzirom na to da se Hrvatska danas ubraja među vodeće države kad je u pitanju dentalni turizam.

Bilo da trebate popraviti most, implantate ili izbijeliti zube, Hrvatska svima nudi pristupačne i kvalitetne stomatološke tretmane i usluge.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Hrvatska je država u kojoj se zubari postali iznimno cijenjeni, osobito od strane turista. Budite sigurni da dentalni turizam ovdje ne bi uspio i širio se da država nema konkurentne cijene i vrhunske tretmane za stomatološku njegu. U odnosu na Italiju ili Veliku Britaniju, cijene stomatoloških usluga u Hrvatskoj mogu biti i do 60 % niže.

Osim toga, riječ je o prekrasnoj turističkoj destinaciji koja obiluje brojnim nacionalnim parkovima, nizinama, brdima, planinama, plažama, rezervatima te povijesnim i kulturnim dobrima te je kao takva idealno mjesto za kvalitetno korištenje slobodnog vremena između pojedinih stomatoloških tretmana.

Važno je napomenuti da će vam tijekom ovakvog tzv. dentalnog turizma odabrane profesionalne klinike ponuditi cjenovno pristupačniji paket koji uključuje smještaj, prehranu, stomatološke usluge te ulaznice za dodatne sadržaje i aktivnosti u blizini.

Dentalni turizam je brzorastuća pojava na polju zdravstvenog turizma gdje turisti putuju u inozemstvo kako bi riješili svoje stomatološke probleme. Osim toga, riječ je o jednoj od najzastupljenijih usluga u zdravstvenom turizmu. Osnova ovog koncepta je kombinacija stomatoloških usluga i putovanja, tj. paketa “dva u jednom”. Zbog toga stomatološka ordinacija Dentech nudi ponudu koji uključuju sve: od zubne njege (čišćenje korijenskih kanala, postavljanje zubnih krunica, mostova i ljuskica) do smještaja, prijevoza itd.

Ovaj oblik turizma postaje jedan od najvažnijih čimbenika hrvatskog zdravstvenog turizma. Hrvatska je zanimljiva i pristupačna destinacija zbog omjera cijene i kvalitete usluga, stoga većina pacijenata dolazi upravo iz inozemstva.

Rezervirajte svoj termin u stomatološkoj ordinaciji Dentech na vrijeme i kući se vratite s novim osmijehom!

ULOGA RADNOG TERAPEUTA

Zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima ‘aktivnost → igra → vještina’

Objavljeno prije

Radna terapija je zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima čije su sposobnosti aktivnosti dnevnog života ugrožene ili umanjene zbog bolesti ili stanja u kojem se osoba nalazi.

Radna terapija pomaže djeci da postanu što samostalniji u životu, što uključuje razvijanje vještina potrebne za obavljanje aktivnosti, kao što su briga o sebi, igra, školske obaveze…

CILJ radne terapije je postići najveću moguću razinu samostalnog funkcioniranja osobe koji dovodi do osjećaja osobnog zadovoljstva i umanjenja oštećenja koji spriječava isti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Potičemo razvoj fine i grube motorike, grafomotorike, vizualne percepcije, kognitivnog razvoja, igre, socijalne i emocionalne vještine, vještine svakodnevnog života.

AKTIVNOST → IGRA → VJEŠTINA

Kroz aktivnosti smislene za pojedinca razvijamo, učimo i unapređuje vještine koje su mu potrebne da bi odrađivali samostalno aktivnosti koje su mu potrebne.

U radu sa djecom kroz IGRU postižemo najbolje uspjehe, jer ipak igra je glavni alat kod djece. Preko igre terapeut najčešće dolazi do željenog cilja. Ponekad se roditelji pitaju što to mi radimo kad se samo „ igramo“? Radimo najbolje i najviše za dijete u okruženju koje je njemu najprirodnije. Učenje se događa kada je dijete zadovoljno i sretno, kada su njegovi kognitivni procesi obojani hormonima sreće, tada će najbrže doći do učenja. To je misao vodilja našeg igranja i tek kad to postignemo i stvorimo odnos povjerenja možemo tu istu igru proširivati, zahtijevati od djeteta, nadograđivati, zaključivati i ići naprijed te na taj način proširivati učenje.

Tako, kod neke djece potrebno je uvježbavati aktivnosti samozbrinjavanja, pri čemu radni terapeut pomaže djeci i uči ih kako se obući, zavezati tenisice, prati zube, počešljati se, hraniti se i ostale aktivnosti koje dijete treba, jer zaista nekoj djeci to predstavlja veliki problem.

Kod aktivnosti produktivnosti terapeut pomaže djeci u predškolskim ili školskim obavezama, pomaže u pripremi za školu na području pažnje, koncentracije, radi na grafomotorici, hvatu. Pronalazi što bolji put da olakša djetetu školovanje, pa tako savjetuje i učitelje, tete i roditelje kako poboljšati rad sa djecom.

U aktivnostima slobodnog vremena terapeut sa djecom radi aktivnosti koje ono želi, a ne može ih u potpunosti ili nikako obavljati. Radni terapeut će naći načina kako da dijete bude zadovoljno i da uspješno odradi aktivnost koju želi.

Vaše dijete ili bližnji teže obavljaju aktivnosti dnevnog života, prisutna su određena odstupanja u razvoju s obzirom na kronološku dob, emocionalno su osjetljivija ili im jednostavno treba podrška i prijatelj, obratite se našem radnom terapeutu.

U želji da budemo što uspješniji u svom radu i da dijete i obitelj budu zadovoljni, konstantno se educiramo. Neke od završenih edukacija radnog terapeuta su: Neurofeedback terapija, learn to play, procjena djetetove igre chippa, terapeutska moć igre, izrada socijalnih priča, senzorna integracija-modul 1.

SANJA JURINOVIĆ bacc. therap. occup.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije