POČELE PRIJAVE ZBOG NEPROPISNOG SPALJIVANJA KOROVA

Spaljivanjem korova izazvao požar – izgorilo 3000 četvornih metara trave i niskog raslinja

Objavljeno 26. siječnja 2017. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.
Požari tršćaka u delti Neretve

Arhivska fotografija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković utvrđeno je kako je 60-godišnjak jučer, 25. siječnja, oko 13,30 sati na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću, na predjelu zvanom Meterezi spaljivao korov, a da prethodno nije izvijestio vatrogasce što je bio dužan učiniti. Vatra je izmakla kontroli, te je došlo do požara u kojem je izgorjelo oko 3000 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja kojeg su u 14,10 sati ugasili djelatnici JVP Metković.

Policija protiv 60-godišnjaka podnosi odgovarajuće prijave temeljem Zakona o zaštiti od požara i Odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Koristimo priliku ukazati kako je tijekom siječnja ovo već treći zabilježeni slučaj zatjecanja osoba u nezakonitom spaljivanju, a obzirom na značajan broj evidentiranih požara, još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena te najavljujemo daljnje intenzivne kontrole poštivanja zakonskih odredbi u vezi spaljivanja od strane policijskih službenika.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA
Prijava zbog ilegalnog prelaska državne granice

– Opservacijom užeg dijela grada Metkovića u večernjim satima u utorak, 24. siječnja, na predjelu uz državnu granicu, policijski službenici Postaje granične policije Metković su zaustavili osobno vozilo  talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Srbije, dok se u vozilu kao putnik nalazio 53-godišnji državljanin Italije. Uvidom u njihove putne isprave utvrđeno je da državljanin Srbije nema ulazni štambilj RH zbog čega se posumnjalo u nezakoniti prelazak državne granice, te da mu je vozačka dozvola koju je dao na uvid krivotvorena.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 32-godišnji državljanin Srbije osumnjičen je za kazneno djelo krivotvorenje isprave, te je uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je talijanski državljanin  prekršajno sankcioniran zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

Komentari