Ostanimo u kontaktu

EKSKLUZIVNI NALAZ LIJEČNIČKE KOMORE

Smrt dječaka iz Metkovića: ‘Bilo je stručnih propusta u liječenju pacijenta’

Objavljeno prije

Hitna pomoć Metković, Mirni prosvjed 'Necemo stat!'

Gotov je nalaz komisije Hrvatske liječničke komore temeljem dostavljene dokumentacije i nakon iskaza liječnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju Gabrijela Bebića iz Metkovića, RTL neslužbeno doznaje.

Zaključuje se da je neposredno nakon postavljanja dijagnoze invazivnog oblika infektivne bolesti u izvanbolničkom liječenju pacijenta nastupio stručni propust u zbrinjavanju krvožilnog urušaja te zatajenja disanja.

Temeljem utvrđenog terapijskog nedostatka Komisija Hrvatske liječničke komore ne može sa sigurnošću reći bi li pravovremeno i drukčije liječenje dovelo do drukčijeg ishoda, no vrlo je izvjesno kako pravovremeno i ispravno liječenje septičnog urušaja u ranoj fazi razvoja povećava vjerojatno povoljnog kliničkog ishoda liječenja.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jučer je na analizu poslano 20 uzoraka te je 10 od njih negativno, a za preostalih 10 se još čekaju nalazi.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3034 uzoraka.

Broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije