Ostanimo u kontaktu

ZAVRŠILA 31. SMOTRA FOLKLORA

Smotra završila Koncertom Marijanskih pučkih napjeva

Objavljeno prije

Koncert Marijanskih pučkih napjeva

Sinoć na zadnjoj večeri 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, Metković je u Crkvi sv. Ilije ugostio pjevačke zborove Neretve. I ova posebna večer imala je zavidnu posjećenost, koja  je bila dodatni poticaj da svoje Marijanske pučke napjeve otpjevaju: Pjevčki zbor Župe sv. Ilije iz Metkovića, KUD Neretvanke Stablina – Ploče, Ženska pjevačka skupina Krvavčanke iz Krvavca, Pučke pjevačice Župe sv. Ante iz Komina, Ženska pjevačka skupina Podrujničanke, KUD Marko Markota Rogotin, Crkveni pučki pjevači Župe Srca Isusova i Marijina iz Vidonja, Crkveni pučki pjevači Župe sv. Stjepana Prvomučenika iz Vlake, Pučka pjevačka skupina Borovčanke, Crkvene pjevačice župe sv. Nikole Borovci i Pučki pjevači župe Presvetog Trojstva iz Rogotina.

Završila je još jedna uspješno organizirna folklorna smotra, tradicijska kultura živi i posebno ističemo veliki broj dječjih skupina koje su nastupile na ovogodišnjoj Smotri, a upravo su one garancija kontinuiteta. Organizatorima čestitke i s nestrpljenje očekujemo dogodine 32. Smotru koja će se upriličiti u našem gradu.

Folklorna skupina Metković ove godine slavi i 65-ogodišnjicu postojanja, pa se veselimo i cjelovečenjem koncertu KUD-a Metković koji bi se treba održati u srpnju ove godine u sklopu Metkovskog ljeta.

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije