Ostanimo u kontaktu

'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Službeno predstavljen program ovogodišnje Smotre

Objavljeno prije

U galeriji GKS-a održana je konferencija za medije uoči 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala. Program su predstavili gosp. Zdravko Obradović, tajnik KUD-a Metković i gosp. Vidoslav Bagur, umjetnički direktor Smotre.

Ovogodišnja smotra, koja se održava od četvrtka 16. svibnja do nedjelje 19. svibnja, okupit će više od 1500 sudionika iz 55 folklornih skupina. Na programu će se naći izložba Nematerijalna kulturna baština Usore i Tešnja, folkloni nastupi na Trgu kralja Tomislava i u Gradskom kulturnom središtu, međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural, ponoćni Etno koncert Miroslava i Gordane Evačić  te koncert Marijanskih pučkih napjeva u crkvi svetog Ilije.

Dio Smotre će se održati i u Dubrovniku, pa će tako u nedjelju na Stradunu nastupiti pet folklornih skupina.

Kao specifičnost ovogodišnje Smotre gosp. Bagur navodi partnerstvo sa zemljama Europske unije te namjeru da postane Smotra tradicijske kulture i jadransko-jonske regije. Stoga su partneri smotre festivali u Veneciji i u Piranu.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije