Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Službeno predstavljen program ovogodišnje Smotre

Objavljeno prije

U galeriji GKS-a održana je konferencija za medije uoči 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala. Program su predstavili gosp. Zdravko Obradović, tajnik KUD-a Metković i gosp. Vidoslav Bagur, umjetnički direktor Smotre.

Ovogodišnja smotra, koja se održava od četvrtka 16. svibnja do nedjelje 19. svibnja, okupit će više od 1500 sudionika iz 55 folklornih skupina. Na programu će se naći izložba Nematerijalna kulturna baština Usore i Tešnja, folkloni nastupi na Trgu kralja Tomislava i u Gradskom kulturnom središtu, međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural, ponoćni Etno koncert Miroslava i Gordane Evačić  te koncert Marijanskih pučkih napjeva u crkvi svetog Ilije.

Dio Smotre će se održati i u Dubrovniku, pa će tako u nedjelju na Stradunu nastupiti pet folklornih skupina.

Kao specifičnost ovogodišnje Smotre gosp. Bagur navodi partnerstvo sa zemljama Europske unije te namjeru da postane Smotra tradicijske kulture i jadransko-jonske regije. Stoga su partneri smotre festivali u Veneciji i u Piranu.

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije