Ostanimo u kontaktu

'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Službeno predstavljen program ovogodišnje Smotre

Objavljeno prije

U galeriji GKS-a održana je konferencija za medije uoči 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala. Program su predstavili gosp. Zdravko Obradović, tajnik KUD-a Metković i gosp. Vidoslav Bagur, umjetnički direktor Smotre.

Ovogodišnja smotra, koja se održava od četvrtka 16. svibnja do nedjelje 19. svibnja, okupit će više od 1500 sudionika iz 55 folklornih skupina. Na programu će se naći izložba Nematerijalna kulturna baština Usore i Tešnja, folkloni nastupi na Trgu kralja Tomislava i u Gradskom kulturnom središtu, međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural, ponoćni Etno koncert Miroslava i Gordane Evačić  te koncert Marijanskih pučkih napjeva u crkvi svetog Ilije.

Dio Smotre će se održati i u Dubrovniku, pa će tako u nedjelju na Stradunu nastupiti pet folklornih skupina.

Kao specifičnost ovogodišnje Smotre gosp. Bagur navodi partnerstvo sa zemljama Europske unije te namjeru da postane Smotra tradicijske kulture i jadransko-jonske regije. Stoga su partneri smotre festivali u Veneciji i u Piranu.

ZA GRAD HEROJA

Torcida Metković kolonom sjećanja i paljenjem svijeća odala počast žrtvama Vukovara

Objavljeno prije

Kao i dosadašnjih godina, Torcida Metković večeras je u koloni sjećanja prošla ulicama Metkovića i paljenjem svijeća ispred svog grafita u Sportskoj ulici odala počast žrtvama Vukovara.

Okupljanje je bilo ispred prostorija kluba navijača u 19:50 sati, odakle je krenuo tradicionalni mimohod do grafita.

Fotografije: Facebook – Torcida Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije