Ostanimo u kontaktu

TEŠKA POVREDA SLUŽBENIČKE DUŽNOSTI?

Službenica Grada Metkovića neovlašteno koristila službene dokumente u privatne svrhe

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković

Na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića održanoj 27. ožujka 2018. godine, gradski vijećnik Stipe Gabrić Jambo gradonačelniku Daliboru Milanu postavio je vijećničko pitanje o povredi dužnosti službenice Grada Metkovića, Martine Veraja Mijić, zbog davanja službenih dokumenata Grada Metkovića privatnoj tužiteljici bez dopuštenja gradonačelnika.

Službeni dokumenti priloženi su kao dokaz u privatnoj tužbi protiv Stipe Gabrića Jambe zbog čega je na početku vijećničkog pitanja Stipe Gabrić citirao članak 41 iz Stauta Grada Metkovića prema kojem ‘Član gradskog vijeća ne može biti kazneno gonjen niti odgovoran na bilo koji način zbog glasovanja, izjava ili iznesenih mišljenja i stavova, na sjednicama Gradskog vijeća‘ te je gradonačelnika Dalibora Milana pitao ‘Je li znao da je njegova službenica neovlašteno koristila dokumente za privatnu svrhu te hoće li se protiv nje pokrenuti kazneni postupak?‘.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poštovani gradonačelniče, na dan 9. travnja 2018. godine pred Općinskim sudom u Metkoviću zakazana mi je rasprava radi klevete od strane pravnice Grada Metkovića. Dana 20. ožujka 2018. godine zaprimio sam predmetnu tužbu s dokazima. Uz predmetnu službu je priložena dokumentacija koju privatna tužiteljica nije smjela imati u posjedu te bez vašeg dopuštenja koristiti u svojoj privatnoj tužbi protiv mene. Naime, vaša pravnica je, kao dokaz uz tužbu, priložila 11 službenih dokumenata. Svatko ima pravo tužiti ako ima osnova za to. Samo, za to postoje u zakonima regulirani postupci i način pribavljanja dokaza. Pitam Vas da li ste znali da je Vaša službenica uzela službenu dokumentaciju u privatnu svrhu i, ako niste, hoćete li pokrenuti postupak jer smatram da je ovim postupanjem počinjena teža povreda službene dužnosti te ovo djelo ima i kazneno obilježje. No, sve gore navedeno ne bi me toliko smetalo da iz priložene dokumentacije nisam utvrdio da je Vaša pravnica krivotvorila dokumentaciju za svoj natječaj te i dokaze koje je dostavila državnom odvjetništvu, policijskim inspektorima, kao i sudu o pojedinim sporovima, a za što ja imam dokaze koje ću predati nadležnim tijelima. Siguran da se nešto ovako nije dogodilo u povijesti grada i bivše općine, gradonačelniče. Vi ste taj koji mora štititi interese ovog grada. Ovim putem Vas ujedno pozivam da to učinite u skladu sa zakonom i svojim ovlastima. Ne zbog mene, već zbog primjera svim drugima, – rekao je Gabrić.

Gradonačelnik Milan rekao je da Martini Veraja Mijić nije dao dopuštenje za iznošenje dokumenata, te da će se službenički sud utvrditi je li došlo do teške povrede dužnosti.

– Ja gospođi nisam dao nikakvu suglasnost da ona iz Grada Metkovića iznese službene dokumente, ali privatna tužba je podnesena. Uz privatnu službu su priloženi službeni dokumenti Grada Metkovića bez moje suglasnosti. Od gospođe Martine sam tražio očitovanje, očitovanje sam i dobio. Radi se o povredi službeničke dužnosti. Daljnji korak je Službenički sud koji će utvrditi je li došlo do povrede, je li došlo do teške povrede i, ukoliko je došlo do povrede, ista će snositi sankcije – rekao je Milan.

Neslužbeno doznajemo da službenica Martina Veraja Mijić, voditeljica Odsjeka za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića još uvijek je na svojoj dužnosti te se čeka njeno očitovanje o cijelom slučaju, nakon čega će sve skupa biti proslijeđeno Službeničkom sudu, kako doznajemo, o čijoj presudi će ovisiti njen daljnji tijek obavljanja dužnosti na toj funkciji.

Vijećničko pitanje Stipe Gabrića Jambe možete pogledati na našem video prilogu nakon vremenske oznake 1:53:00, a odgovor gradonačelnika Dalibora Milana nakon oznake 1:57:10.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije