Ostanimo u kontaktu

CIJEPLJENJE PROTIV KORONAVIRUSA

Slijedeća pošiljka cjepiva za našu županiju stiže 31. siječnja

Objavljeno prije

Voditelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko- neretvanske županije dr. Mato Lakić najavio je nastavak cijepljenja protiv virusa COVID-19 u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Slijedeća je pošiljka cjepiva za našu županiju najavljena za 31. siječnja, ali još ne znamo hoće li upravo tada i koliko će nam doza cjepiva stići. Inače, građani se već sada mogu javljati svojim izabranim liječnicima obiteljske medicine, ali još neko vrijeme neće doći na red za cijepljenje, odnosno sve dok se ne procijepe domovi za starije i zdravstveni radnici. Potom se cijepe osobe starije od 80 godina tako da se građani mogu javiti i čekati svoj red, – naglasio je dr Lakić istaknuvši kako se nada da će ovo cjepivo donijeti ono što želimo kroz 2021. godinu, dobru procijepljenost kako bi bili sigurni da se virus više neće epidemijski širiti.

Piše/foto: Dubrovački vjesnik / Tonći Plazibat/CROPIX

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije