Ostanimo u kontaktu

OŠ KULA NORINSKA

Školski pjevački zbor u Zagrebu sudjelovao na 3. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Objavljeno prije

Foto: OŠ Kula Norinska

Foto: OŠ Kula Norinska

Školski pjevački zbor OŠ Kula Norinska sudjelovao je na 3. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, koji se održao 16. i 17. svibnja 2018. g. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

 

Festival organizira glazbena udruga Opus pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije, Školske knjige i ostalih pokrovitelja…. Festival okuplja učenike osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji se ističu svojim talentima u izvannastavnim glazbenim aktivnostima.

Ove godine festival je okupio 26 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske i hrvatskih škola iz inozemstva, gdje će gotovo 700 djece predstaviti svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla. Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo.

Učenici OŠ Kula Norinska pod vodstvom prof. Zrinke Boras natjecali su se u kategoriji Školska mjuza te su svojom odličnom izvedbom pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija, Oprosti, na poseban način predstavili Dubrovačko- neretvansku županiju.

Tekst/Foto: Osnovna škola Kula Norinska

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije