OŠ STJEPANA RADIĆA

Školski list ‘Naša radost’ prvi put na državnom LiDraNu

Objavljeno 28. ožujka 2018. u kategorijama: News, Obrazovanje.
Foto: OŠ Stjepana Radića

Foto: OŠ Stjepana Radića

Galerija

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. održala se u Primoštenu od 19. do 21. ožujka 2018. godine za učenike i mentore osnovnih škola, a naša je škola ove godine prvi put pozvana sa školskim listom Naša radost koji su predstavile glavna urednica Korina Raguž, 7. e i njezina mentorica Ines Vukoja. Naša radost tako se našla među 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj (10 tiskanih i 5 digitalnih).

Državnu smotra LiDraNo 2018. organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje, a održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je čestitala svim sudionicima smotre. Domaćin smotre još je jednom bila OŠ Brodarica iz Primoštena koja se potrudila za gostoprimstvo i svečani doček na pozornici LiDraNa. Više smo puta čuli da LiDraNo nije natjecanje nego smotra na koju su pozvani najbolji od najboljih, učenici koji pokazuju svoju kreativnost, ono najbolje što se događa u našim školama, uče nešto novo, razmjenjuju svoja iskustva, stvaraju nova prijateljstva.

Veselo je bilo u Primoštenu ta tri dana, cijelo je mjesto prštilo talentima i pozitivnom energijom. Najvažniji trenutci za nas bili su otvorenje izložbe školskih listova i okrugli stol na kojem su glavni urednici i njihovi voditelji razgovarali s članicom povjerenstva prof. Anitom Šojat o radu na listu te o pojedinim temama koje su zainteresirale povjerenstvo. Osim prof. Anite Šojat u povjerenstvu za školske listove bili su dr.sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za Hrvatski jezik i dizajner Marko Baus.

Povjerenstvo je bilo oduševljeno sadržajem Naše radosti, svidjele su im se rubrike, izvrsno obrađena tema broja Medijska (ne)pismenost, odrađene ankete i intervjui, veliki članci koji su sudjelovali kao samostalni novinarski radovi na LiDraNu, fotostrip, horoskop…

Pohvalili su našu školu jer su posebno u rubrikama Obilježili smo i Projekti vidjeli koliko se naši učitelji i učenici trude i kako svoju školu uvijek nastojimo promovirati na najljepši mogući način. Dobili smo i puno korisnih savjeta za novinare i za školski list, a najljepše je bilo kad su nam rekli da je Naša radost i njihova radost te da ih je pozitivno iznenadila. Nakon razgovora ugodnog na okruglom stolu, s drugim urednicima i voditeljima razmijenili smo iskustva i školske listove.

Korina je zajedno s ostalim glavnim urednicima dala intervju za HRT, a govorila je najviše o našoj temi broja koja je svima bila zanimljiva. Ostatak boravka na državnom LiDraNu uživali smo u šetnji prekrasnim Primoštenom, u literarnim i novinarskim radovima, u slušanju radijskih emisija te u izvrsnim scenskim nastupima. Uvjerili smo se da je LiDraNo stvarno festival mašte i kreativnosti te da lidranovci svojom razigranošću i svojim velikim talentima stvaraju jedan ljepši, bolji i bogatiji svijet.

Piše uč. hrvatskoga jezika Ines Vukoja, prof.

Osnovna škola Stjepana Radića

 

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari