Ostanimo u kontaktu

VREMEPLOV

Sjećate se starog Vatrogasnog doma!?

Objavljeno prije

Povodom jučerašnje proslave sv. Florijana i Dana vatrogasaca, u fb grupi Spomenar Metković, naš sugrađanin Nikica Medak je objavio fotografiju starog Vatrogasnog doma u Metkoviću, riječima:

Povodom dana 4.5.2019 kada slavimo Sv.Florijana zaštitnika naših vatrogasaca podsjetnik na staru zgradu koju su koristili naši vatrogasci iznad su prostorije u kojima su vježbali i radili naši glazbari a sad su samo preselili u prekoputa izgrađenu novu zgradu za njih dok znamo naši vatrogasci su preselili preko mosta u novonastale prostorije na Unki. Još samo jedna napomena koja je pisala na ovim starim vratima u staroj zgradi”U slučaju požara ključ je u staroj duvanskoj”!?!?, – napisao je Medo.

GRADSKI PARK

Otvoren 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u Gradskom parku u Metkoviću otvoren je 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u organizaciji Udruge Dobra. Sajam su otvorili načelnica Općine Zažablje Maja Perleta Vrnoga i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Otvaranju sajma su pridonijeli svi uzrasti KUD-a Metković koji su svojim točkama uveličali otvaranje.

Predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović nam je rekla nešto više o samom sajmu:

‘Sajam se održava u sklopu projekta Aktiva – Pozitiva 2 kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Eko rural se financira sredstvima Grada Metkovića. Cilj ove manifestacije je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanje običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina sa zainteresiranim posjetiteljima.’

Trenutno se na sajmu predstavlja oko 30 izlagača s različitim autohtonim proizvodima, suhomesnatim proizvodima, eko proizvodima i rukotvorima. Ukoliko ste u prilici imate još vremena posjetiti Eko rural i pogledati što sve nudi, a u međuvremenu pogledajte našu galeriju s otvorenja sajma:

Nastavi čitati

Najčitanije