Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

DOMOVINSKI RAT

Sjećanje na poginule branitelje grada Metkovića

Objavljeno prije

U organizaciji Grada Metkovića, Udruge roditelja, udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport u subotu je u Gradskom kulturnom središtu održan prigodni program u znak sjećanja na osamnaestoricu poginulih branitelja u Domovinskome ratu iz Metkovića.

Komemoraciji su, uz roditelje, udovice i djecu poginulih te njihove suborce i sugrađane, nazočili gradonačelnik Dalibor Milan sa zamjenikom Robertom Dokom te zamjenica župana Žana Marević.

Poslije hrvatske himne koju je izveo Zoran Bebić – Beba nazočnima se obratio gradonačelnik Milan koji je u svome govoru podsjetio na žrtvu koju su podnijeli naši sugrađani.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

„Baš kao i mi, njih osamnaestorica bili su nečiji očevi, sinovi, braća, prijatelji i kolege. Živjeli su normalnim životima, imali poslove, navike, planove i želje. Ali više od svega, voljeli su Hrvatsku. Više od svega, željeli su slobodnu Hrvatsku, zbog koje su ostavili svoje živote, planove, navike i sve ono što su dotada poznavali. Branili su obitelj, svjesni da možda više nikada neće sjesti s njima za isti stol. Branili su djecu, svjesni da možda više nikada neće vidjeti njihove uspjehe i sreću te ih usmjeriti ako se suoče sa strahom ili učine neku pogrešku. Branili su naše ulice, svjesni da možda više nikada neće njima hodati. Branili su našu tradiciju, svjesni da je možda više nikada neće moći njegovati. Branili su život, svjesni da možda neće imati priliku živjeti. Branili su domovinu, svjesni da je možda nikada neće vidjeti slobodnom. Zbog svega ovoga, branitelja se trebamo sjećati svaki dan. Dok sjedimo s obitelji za istim stolom. Dok usmjeravamo našu djecu na pravi put. Dok hodamo našim ulicama. Dok njegujemo našu tradiciju. Dok živimo. U slobodnoj domovini! Sve to, omogućili su nam oni. Njih osamnaestorica“, istaknuo je Milan.

Nakon gradonačelnikova govora održan je glazbeno-recitatorski program kojega su pripremile profesorice Srednje škole Metković Danijela Baćilo i Katarina Barišić, a u kojemu su sudjelovali učenici Lorena Perdeda, Nikola Batinović, Vinko Begić, Nikol Popović, Bruna Dragobratović i Marija Previšić.

Nazočnima se na kraju obratila i gđa Tereza Jadreško, majka poginuloga Marija koja je zahvalila svima koji sudjeluju u organizaciji ovoga programa.

„Želim se zahvaliti Gradu Metkoviću, gradonačelniku, Ustanovi za kulturu i sport te našim školama. Posebno se zahvaljujem ovoj djeci. Moramo ih učiti tko su bili oni koji su svoj život dali za sve nas i oni koji su nam sve ovo omogućili“, naglasila je Jadreško.

Piše: A.V./Metković.hr

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije