Ostanimo u kontaktu

SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA

Sjajne izvedbe glumaca amatera oduševile metkovsku publiku

Objavljeno prije

Smotra glumaca amatera, predstava

U Metkoviću je u petak i subotu bogatim kazališnim programom obilježena Smotra kazališnih amatera Dubrovačko- neretvanske županije. Na smotri su osim domaćina iz Metkovskog amaterskog kazališta nastupili i glumci amateri iz Dubrovnika, Opuzena, studentska družina Lero, a smotru su sjajnim nastupom u subotu zatvorili glumci iz družine Kolarin sa predstavom Matrimonijo redatelja Žuže Ergenija, a scenarista Josipa Lovrića. Nakon predstave o dojmovima smo porazgovarali sa članicom družine Kolarin Jelicom Čučević koja je odlično uprizorila jednu od uloga u Matrimoniju.

– Jako smo zadovoljni s našim nastupom, doduše ovo je trideset prva naša izvedba ove predstave, ali uvijek je novo, novi prostor, publika koja svugdje drugačije reagira. Najvažnije je da nas razumiju, jer uvijek postoji strah da nas neće razumijeti čim se maknemo iz Grada, ipak je predstava na govoru koji datira iz Dubrovnika prije sto godina. Budući da je u današnjem dubrovačkom govoru puno tuđica, cilj kazališne družine Kolarin je očuvati taj prelijepi, izvorni dubrovački govor, – rekla nam je Jelica.

Također pohvaljena je organizacija i odaziv publike, te je još jednom naglašeno kako su ove smotre jako bitne, ne samo da bi se publika upoznala sa radom amaterskih kazališta, nego i kako bi se glumci međusobno družili i izmijenili vlastita iskustva.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije