Ostanimo u kontaktu

SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA

Sjajne izvedbe glumaca amatera oduševile metkovsku publiku

Objavljeno prije

Smotra glumaca amatera, predstava

U Metkoviću je u petak i subotu bogatim kazališnim programom obilježena Smotra kazališnih amatera Dubrovačko- neretvanske županije. Na smotri su osim domaćina iz Metkovskog amaterskog kazališta nastupili i glumci amateri iz Dubrovnika, Opuzena, studentska družina Lero, a smotru su sjajnim nastupom u subotu zatvorili glumci iz družine Kolarin sa predstavom Matrimonijo redatelja Žuže Ergenija, a scenarista Josipa Lovrića. Nakon predstave o dojmovima smo porazgovarali sa članicom družine Kolarin Jelicom Čučević koja je odlično uprizorila jednu od uloga u Matrimoniju.

– Jako smo zadovoljni s našim nastupom, doduše ovo je trideset prva naša izvedba ove predstave, ali uvijek je novo, novi prostor, publika koja svugdje drugačije reagira. Najvažnije je da nas razumiju, jer uvijek postoji strah da nas neće razumijeti čim se maknemo iz Grada, ipak je predstava na govoru koji datira iz Dubrovnika prije sto godina. Budući da je u današnjem dubrovačkom govoru puno tuđica, cilj kazališne družine Kolarin je očuvati taj prelijepi, izvorni dubrovački govor, – rekla nam je Jelica.

Također pohvaljena je organizacija i odaziv publike, te je još jednom naglašeno kako su ove smotre jako bitne, ne samo da bi se publika upoznala sa radom amaterskih kazališta, nego i kako bi se glumci međusobno družili i izmijenili vlastita iskustva.

22. DALMATINSKA ŠANSONA U ŠIBENIKU

Branko Medak osvojio drugu nagradu publike s pjesmom ‘Za koga si šila dotu’

Objavljeno prije

Na Večeri novih skladbi 22. Dalmatinske šansone na pozornici ispred šibenske Gradske vijećnice u subotu su nastupila 23 izvođača.

Večer su otvorile Singrlice, Marko Pecotić Peco i Lille, a između ostalih nastupili su i Branimir Bubica & Klapa Sebenico, mlada Mia Negovetić, Nina Kraljić, Neno Belan, Četiri tenora…

Nakon svih nastupa iščekivalo se proglašenje pobjednika i podjela Šansonjera, a Klapa Contra pobijedila je prema ocjeni žirija s pjesmom ‘Serenada Kalelargi’, dok je autorica teksta Olga Palinkaš osvojila nagradu za najbolji tekst.

Četiri tenora s pjesmom ‘Brod bez imena’ najbolji su prema ocjeni publike, a za najbolje kantautorsko djelo nagrađen je Neno Belan za pjesmu ‘Lito umire’.

Najizvođenija šansona 2018. je ‘Daleko’ Nikoline Tomljanović, dok je najbolji debitant Božidarka Matija Čerina koja je izvela pjesmu ‘Odolijevam’.

Nagradu za najbolji interpretaciju dobio je Duje Stanišić, a za najbolji aranžman Olja Dešić, Mia Negovetić, M. Basara za pjesmu ‘Vrijeme je’ koju je pjevala mlada Mia Negovetić.

Branimir Bubica i klapa Sebenico dobili su treću nagradu publike za pjesmu ‘ Moja prava ljubavi’, dok je drugu nagradu publike dobio Branko Medak za ‘Za koga si šila dotu’. Prema ocjeni žirija drugu nagradu dobili su Elis Lovrić i klapa Brnistra za pjesmu ‘Od kad te poznon’, a treću Bang Bang za pjesmu ‘Pismo’.

Izvor i foto: šibenik.in

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije