Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

METKOVSKO LJETO

Sjajan koncert glazbenog i bračnog para Fabijanić

Objavljeno prije

Koncert glazbenog i bračnog para Fabijanić

Dvoje vrhunskih glazbenika, glazbeni i bračni par, pijanistica Linda Mravunac Fabijanić i saksofonist Nikola Fabijanić održali su koncert u galeriji Gradskog kulturnog središta Metković. Pomno odabran repertoar, na kojem su se našli svjetski poznati kompozitori omogućio je glazbenicima da pokažu svoju virtuoznost.

Glazbeni duo Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić zajedno su snimili dva nosača zvuka, dok ih je Nikola izdao ukupno pet, sa svojim kvartetom saksofona Papandopulo te brojnim istaknutim glazbenicima.

Zaista jedna glazbena poslastica, koju je publika popratila bez daha i na kraju glazbenike nagradila burnim pljeskom.

Koncert je održan u sklopu programa Metkovskog ljeta 2016., a otvorio ga je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović.

Autor: Dalibor Čutura

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije