Ostanimo u kontaktu

GRANIČNI PRIJELAZ METKOVIĆ-DOLJANI

Sinoć kolona vozila skoro do gradskog parka u centru Metkovića

Objavljeno prije

Foto: HAK Kamera MCGP Metković

Iako je ovog ljeta, s obzirom na situaciju s pandemijom i slabijom turističkom sezonom, odnosno restrikcijama pri prelasku granica, situacija na graničnom prijelazu Metković-Doljani bila koliko toliko ‘podnošljiva’ (tu ne mislimo na lokalno stanovništvo), jučerašnja slika iz Metkovića pokazuje što bi nas moglo čekati u narednim danima.

Da li je riječ o tome jer je BiH otvorila granice za sve strance, ili je samo riječ o jako toplom vikendu, ne znamo, ali slika sa graničnog prijelaza sinoć oko 20 sati sve govori.

Nadamo se samo da će nadležni ispuniti obećanja i kako je to u posljednje vrijeme i najavljivano otvoriti sve granične prijelaze sa BiH, jer ako je ovo slika koja čeka ljude iz pograničnog pojasa, školarce, poljoprivrednike i sve druge gospodarstvenike, nažalost, ali to moramo konstatirati, nakon nekog vremena covid bi mogao biti najmanji problem što nas je zadesio, uz dužno poštovanje i brigu prema rizičnoj skupini.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Prijavite se na virtualno predavanje ‘Komunikacijska kultura u procesu zapošljavanja’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na virtualno predavanje „Komunikacijska kultura u procesu zapošljavanja” koje će se održati u četvrtak, 4. ožujka u 10 sati.

U vrijeme kada je potraga za zaposlenjem postala svakodnevica velikog broja ljudi, svjedoci smo sve više prigovora na proces zapošljavanja. Cijela je lista zahtjeva stavljena pred kandidate, kakav životopis trebaju napraviti, koliko originalno napraviti motivacijsko pismo, kako se ponašati ako dobiju priliku za intervju, što nikako ne reći, što obavezno reći… ali ista lista za poslodavce ne postoji. Vrlo često kandidati nakon poslanog životopisa ne dobiju nikakvu povratnu informaciju. Ako pak dođu do razgovora, smatra se najvećom greškom pitati za iznos plaće ili za druge benefite.

Kako bi stvarno proces zapošljavanja trebao izgledati, od oglasa za posao do komunikacije s kandidatima te razgovora za posao, objasnit će  Marin Mrša, osnivač i direktor Peekatora, startupa koji se bavi razvojem platforme za agilna istraživanja tržišta. Gosp. Mrša je također GRIT Future leader 2020 odabran od Greenbook-a kao jedan od 16 ljudi na svijetu koji su sljedeća generacija industrije istraživanja tržišta. Peekator ima zavidnu listu klijenata, a osvajači su brojnih nagrada za inovativnost te su odabrani kao jedan od top 10 projekata na svjetskoj razini od strane ESOMAR-a. Proces zapošljavanja koji su pokrenuli u prosincu 2020. snažno je odjeknuo u javnosti, te su objave na LinkedInu vezane za proces pregledane preko 400 tisuća puta.

Za sudjelovanje na online predavanju prijavite se putem:

– poveznice: https://forms.gle/kja8X8UhFZuA2a7s5
– maila: dcp@dcp.hr
– telefona: 020/418-401

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije