Ostanimo u kontaktu

GRANIČNI PRIJELAZ METKOVIĆ-DOLJANI

Sinoć kolona vozila skoro do gradskog parka u centru Metkovića

Objavljeno prije

Foto: HAK Kamera MCGP Metković

Iako je ovog ljeta, s obzirom na situaciju s pandemijom i slabijom turističkom sezonom, odnosno restrikcijama pri prelasku granica, situacija na graničnom prijelazu Metković-Doljani bila koliko toliko ‘podnošljiva’ (tu ne mislimo na lokalno stanovništvo), jučerašnja slika iz Metkovića pokazuje što bi nas moglo čekati u narednim danima.

Da li je riječ o tome jer je BiH otvorila granice za sve strance, ili je samo riječ o jako toplom vikendu, ne znamo, ali slika sa graničnog prijelaza sinoć oko 20 sati sve govori.

Nadamo se samo da će nadležni ispuniti obećanja i kako je to u posljednje vrijeme i najavljivano otvoriti sve granične prijelaze sa BiH, jer ako je ovo slika koja čeka ljude iz pograničnog pojasa, školarce, poljoprivrednike i sve druge gospodarstvenike, nažalost, ali to moramo konstatirati, nakon nekog vremena covid bi mogao biti najmanji problem što nas je zadesio, uz dužno poštovanje i brigu prema rizičnoj skupini.

JUBILARNA 25. OBLJETNICA POBJEDONOSNIH OPERACIJA

Veterani 4. gardijske brigade DNŽ na Dinari razvili veliku hrvatsku zastavu

Objavljeno prije

Ove godine obilježava se jubilarna 25. obljetnica VRO OLUJA i ostalih pobjedonosnih operacija: Skok 1 i 2, Ljeto 95., Maestral i Južni potez koje su dovele do završetka rata u Hrvatskoj i BiH.

Tim povodom Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije provela je i drugu hodnju visovima Dinare u ovoj godini. U nedjelju su odradili uspon na najviši vrh Hrvatske 1830 metara visoki Sinjal na Dinari gdje su u čast ove jubilarne obljetnice razvili veliku hrvatsku zastavu s latinskim sloganom iz IV. stoljeća: IN HOC SIGNO VINCES (pod ovim ćeš znakom pobijediti) koji se nalazi i na grbu IV. gardijske brigade.

Zbog aktualnih epidemiološkimh mjera hodnja je trajala jedan dan uz minimalan broj sudionika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije