Ostanimo u kontaktu

NASTAVAK ŠTRAJKA

Sindikati obrazovanja: ‘Više nema cirkularnog štrajka već se štrajka u cijeloj Hrvatskoj dok se ne ispune zahtjevi’

Objavljeno prije

Sindikati obrazovanja od danas pa do ispunjenja zahtjeva štrajkaju u cijeloj Hrvatskoj.

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji sindikati su objavili rezultate referendumskog izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade te izvijestiti o daljnjim koracima u vezi štrajka:

“Ispričavamo se što smo jučer otkazali presicu, ali jučerašnji dan nije bio primjeren za raspravu o drugim temama osim Vukovara. Jučer je jednoglasno donesena odluka o nastavku štrajka na frontalni način. Više nema cirkularnog štrajka već se štrajka u cijeloj Hrvatskoj dok se ne ispune zahtjevi“, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Najavljeno je kako će sutra, na dan kada počinje Kongres pučana u Zagrebu, imati mini-akciju “Potrubi za obrazovanje”, a također i kako će se 25. studenog održati prosvjed na središnjem zagrebačkom trgu.

Izvor: dnevnik.hr

VAPAJ MAJKE

Moj sin Markica voli život, potrebna nam je vaša pomoć u borbi s bolešću i teškim materijalnim uvjetima

Objavljeno prije

Već smo prošle godine pisali o majki Anđelki Andričić koja moli za pomoć pri liječenju svoga teško bolesnog sina Markice koji od rođenja ima cerebralnu paralizu. Podsjetimo kako je Markica nakon trogodišnjeg bolničkog liječenja radi urinarnih infekcija dobio sepsu i strašni dekubitis te su mu trebali odrezati obje noge u kuku. Majka na tu visokorizičnu operaciju nije pristala, tražila je alternativna rješenja te vas molila za pomoć.

Iako majka navodi kako je Markica danas puno bolje, žive u teškim materijalnim uvjetima te su prošle godine u 11. mjesecu bili bez grijanja i tople vode 17 dana.

– Svi su se oglušili i ne žele pomoći, molila sam i vrh i sve institucije, ali uzalud. Bogu hvala, mom Markici ide na bolje jer se brinem o njemu, ali sam umorna radi nepravde. Molimo sve ljude dobre volje za pomoć! – piše nam očajna Markicina majka.

Osim brige za Markicu i nabavke skupih medicinskih potrepština, majka Anđelka sama brine i o dvije malodobne kćeri.

Financijski im možete pomoći uplatom na račun:

Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X

Kontakt: Anđelka Andričić: 098/958 47 22
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije