PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

SEMINAR: Turizam promatranja ptica na delti Neretve

Objavljeno 10. travnja 2017. u kategorijama: Metković, News.

promatranje ptica

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković pozivaju Vas da im se pridružite na seminaru ‘Turizam promatranja ptica u delti Neretve‘ koji će se u sklopu projekta ‘Jadranski preletnički put’, koji se odvija uz potporu fondacija Euronatur i Mava, održati u Prirodoslovnom muzeju Metković, u srijedu, 19. travnja, s početkom u 10:00 sati.

Zadnjih godina zapažen je značajan rast interesa za promatranjem ptica od strane brojnih posjetitelja Jadranske obale. Područje delte Neretve, zahvaljujući prirodnoj raznolikosti te brojnim vrstama ptica, jedno je od najboljih lokaliteta za promatranje ptica u Hrvatskoj. Upravo to je temelj za veliki potencijal promatranja ptica koje područje Neretve skriva.

Cilj ovog seminara je kroz niz predavanja i rasprava prezentirati sve popularniju granu turizma promatranja ptica te njezin potencijal na području Neretve. Raspravit ćemo i problematiku obaveza i odgovornosti samih vodiča prema prirodi te mogućnostima njihovog djelovanja u svrhu poticanja održivosti ekosustava. Osim toga, kratko bismo se osvrnuli na temu fotografiranja ptica i prirode.

Cilj projekta “Jadranski preletnički put” je razvoj sigurne i funkcionalne mreže područja koja služe kao strateški bitna odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice, a provodi se u periodu od 2015. do 2018.

Udruga BIOM u sklopu projekta promovira zaštitu područja doline Neretve kao ključnog odmorišta za ptice te suživot čovjeka s prirodom koja ga okružuje. U projektu sudjeluje šest partnera iz pet zemalja – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Partneri iz Hrvatske su Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode (HDZPP) i Udruga BIOM.

19. travnja, 2017. (srijeda) u 10:00 sati.
Prirodoslovni muzej Metković, Kralja Zvonimira 4, Metković

Kontakt osoba: Ivana Selanec, [email protected]
Detalje o seminaru i agendu možete pronaći ovdje.

Komentari