Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

SEMINAR: Turizam promatranja ptica na delti Neretve

Objavljeno prije

promatranje ptica

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković pozivaju Vas da im se pridružite na seminaru ‘Turizam promatranja ptica u delti Neretve‘ koji će se u sklopu projekta ‘Jadranski preletnički put’, koji se odvija uz potporu fondacija Euronatur i Mava, održati u Prirodoslovnom muzeju Metković, u srijedu, 19. travnja, s početkom u 10:00 sati.

Zadnjih godina zapažen je značajan rast interesa za promatranjem ptica od strane brojnih posjetitelja Jadranske obale. Područje delte Neretve, zahvaljujući prirodnoj raznolikosti te brojnim vrstama ptica, jedno je od najboljih lokaliteta za promatranje ptica u Hrvatskoj. Upravo to je temelj za veliki potencijal promatranja ptica koje područje Neretve skriva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Cilj ovog seminara je kroz niz predavanja i rasprava prezentirati sve popularniju granu turizma promatranja ptica te njezin potencijal na području Neretve. Raspravit ćemo i problematiku obaveza i odgovornosti samih vodiča prema prirodi te mogućnostima njihovog djelovanja u svrhu poticanja održivosti ekosustava. Osim toga, kratko bismo se osvrnuli na temu fotografiranja ptica i prirode.

Cilj projekta “Jadranski preletnički put” je razvoj sigurne i funkcionalne mreže područja koja služe kao strateški bitna odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice, a provodi se u periodu od 2015. do 2018.

Udruga BIOM u sklopu projekta promovira zaštitu područja doline Neretve kao ključnog odmorišta za ptice te suživot čovjeka s prirodom koja ga okružuje. U projektu sudjeluje šest partnera iz pet zemalja – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Partneri iz Hrvatske su Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode (HDZPP) i Udruga BIOM.

19. travnja, 2017. (srijeda) u 10:00 sati.
Prirodoslovni muzej Metković, Kralja Zvonimira 4, Metković

Kontakt osoba: Ivana Selanec, ivana.selanec@biom.hr
Detalje o seminaru i agendu možete pronaći ovdje.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije