Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Sedamnaest žena s područja doline Neretve dobilo diplomu njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno prije

0-02-05-126e8af510912fa8fabb1d5fa7d40e13b4682505d86f25b8b76cb1fd87446469_full

Udruga DOBRA svečanom dodjelom diploma uspješno je završila treću godinu provedbe trogodišnjeg programa Obrazovanjem do boljih usluga koji je za cilj imao stručno osposobljavanje skupine žena starijih od 40 godina, u svrhu podrške pri zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta na ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Ove godine sedamnaest žena je završilo stručno osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.
Kroz tri godine provedbe projekta stručno osposobljavanje su pohađale žene sa područja od posebne državne skrbi, ruralnih područja Dubrovačko neretvanske županije i ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije. Kao poseban uspjeh može se navesti da od planiranih 45 školovanih korisnica, stručno osposobljavanje uspješno je završila 51 korisnica.
Partneri na programu kroz ove tri godine su bili Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski Zagreb i Centar za socijalnu skrb Metković. Dok su suradnici na programu sa područja Metkovića udruga Otac Ante Gabrić, Dom za starije osobe i rehabilitaciju Metković, na području grada Ploča Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe IVANA, te na području Splitsko dalmatinske županije Dom za starije i nemoćne osobe Makarska i udruga Centar za održivi razvoj iz Imotskog.
Program se financirao sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije