Ostanimo u kontaktu

NE NAPUŠTAJTE KUĆNOG LJUBIMCA

Sedam savjeta kako brinuti o ljubimcima tijekom pandemije koronavirusa

Objavljeno prije

Promatrajući što se s kućnim ljubimcima događalo u zemljama koje su prije Hrvatske pogođene pandemijom novog korona virusa, te svjesno trenutačnog stanja u zemlji Sklonište za nezbrinute životinje je napravilo sedam preporuka građanima oko brige za kućne ljubimce, piše 24sata.

 1. Ne napuštajte kućnog ljubimca
  Psi i mačke ne prenose virus COVID-19. Napuštanje ljubimca iz straha da će vam prenijeti korona virus, dakle, nije razumno.
 2. Nabavite mu hranu za iduća dva tjedna
  Kao što razmišljate o nabavci vlastite hrane, razmišljajte i o nabavci njegove. Neće nestati hrane u trgovinama, ali ako ne želite nepotrebno ulaziti u prostore s većim brojem ljudi, imajte u ostavi nekoliko konzervi te suhu hranu za svojeg ljubimca. Nabavite i ostalo što je ljubimcu potrebno – sredstva za zaštitu od parazita i krpelja te vrećice za izmet.
 3. Doznajte koja će trgovina za kućne ljubimce dostavljati hranu
  Kad vam ponestane hrane i drugih potrepština za kućne ljubimce, novu zalihu naručite telefonski ili internetom uz dostavu do kućnog praga.
 4. Provjerite zdravstveno stanje ljubimca
  Ako ga trebate odvesti na veterinarski pregled ili cijepljenje, ne odgađajte to. Nazovite veterinara i zakažite termin umjesto da u čekaonici doprinosite stvaranju gužve.
 5. Pri šetnji pasa pridržavajte se uputa nadležnih ustanova i službi
  Za sada nikakvih ograničenja za takvo kretanje nema. U parkovima za pse izbjegavajte preveliku blizinu drugih ljudi. Trenutačno se cijeni pristojan odmak. Zbog vaše i zaštite te osobe.
 6. Starijim sugrađanima ponudite pomoć oko šetnje pasa
  Dostava hrane i lijekova nije jedino čime možete pomoći starijim sugrađanima. Nekima će dragocjena pomoć biti šetnja psa. Ako imate psa, to znači jednu njušku više u šetnji, a ako nemate, bonus je još veći. Dobrim djelom jačate zdravlje. Šetnja je jako zdrava fizička aktivnost.
 7. Udomite psa ili mačku
  Dođite u lokalni azil za četveronošce i razdoblje pandemije koronavirusa zapamtite po useljavanju novog četveronožnog ukućanina. On će vam smanjivati stres te biti sjajno društvo tijekom duljeg boravka kod kuće. Ako ste među onima koji rade od kuće, pred vama je razdoblje idealno za zbližavanje. Udomljavanjem činite dobro za sebe te psa ili mačku koju udomljujete, ali i ostale pse i mačke koje će terenska ekipa azila nalaziti na ulicama idućih tjedana. Kako bi se nove životinje mogle prihvatiti, neke trebaju napustiti azil.

GKS METKOVIĆ

U srijedu koncert pijanista Zorana Velića

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u srijedu, 27. listopada u 19:30 koncert će održati pijanist Zoran Velić.

Glazbenu je naobrazbu započeo u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Kosovke Čudine. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i gostujućeg profesora K. H. Kammerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu.

Pod ravnanjem Ivana Repušića, nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, a potom i sa Orkestrom HNK u Splitu, pod dirigentskom palicom Pavla Dešpalja i Harija Zlodre. Pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja nastupao je i sa Zagrebačkom filharmonijom, a pod ravnanjem Tomislava Fačinija i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Kao solist je nastupio i uz Zagrebačke soliste, a u studenom 2020. održao je recital pri ciklusu Pleyel Svetislava Stančića u Zagrebu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Član je udruge MAG (mladi akademski glazbenici), a zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković.

Pijanist Zoran Velić u GKS-u

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije