Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je jutros da su u našoj županiji sedam novih osoba pozitivnih na korona virus te ukupna brojka zaraženi sada iznosi 50.

Riječ je o osobama iz obitelji već prije zaraženih osoba sa područja Konavala i Dubrovnika. Ukupno je obrađeno 315 kontakata.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata, tri pacijenta su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su dvije osobe.

Ukupno je za Zagreb poslan 401 uzorak. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu je poslano 70 uzoraka, 7 ih je pozitivno. Na kućnom liječenju u izolaciji je 31 osoba pozitivnih na COVID-19.

U posljednja 24 sata utvrđena su dva kršenja mjere samoizolacije.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

U Republici Hrvatskoj trenutno je evidentirana 1011 zaraženih osoba. 48 je novozaraženih, a s današnjim danom izliječene su 88 osobe. Umrlo je 7 osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

RUSKI GIGANT DOLAZI U SUSJEDSTVO

Gazprom preuzima četiri benzinske pumpe OKTAN

Objavljeno prije

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta ‘G-Petrol d.o.o.’ Sarajevo (GAZPROM), koja se odnosi na preuzimanje četiri benzinske pumpe.

Riječ je o OKTAN benzinskim pumpama u Doljanima i Gabela Polju u čapljinskoj općini te Veljaci u općini Ljubuški i pumpi Grude u istoimenoj općini.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz prijave, će imati učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

‘G-Petrol’ je dio ruskog giganta Gazprom koji po vrijednosti među 10 firmi u svijetu a kao energetska kompanija je prva.

Najveci je proizvođač zemnog plina u svijetu, a većinski vlasnik je Ruska federacija.

.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije