Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TURISTIČKA VALORIZACIJA METKOVIĆA I DOLINE NERETVE

Sastanak predstavnika Grada Metkovića s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem

Objavljeno prije

Dodatna turistička valorizacija Metkovića i doline Neretve bila je tema sastanka kojega su jučer u prostorijama Grada Metkovića održali direktor Hrvatske turističke zajednice  Kristjan Staničić, voditeljica Ureda HTZ-a Natalija Hmelina, zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te član Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Pavo Jerković.

Na sastanku je istaknuta turistička ponuda koju Grad Metković i dolina Neretve već sada nude domaćim i stranim turistima, a među kojom je prirodna i kulturna baština, gastronomija, različite manifestacije te selektivni oblici turizma, poput aktivnoga turizma, fotosafarija, cikloturizma, birdwatchinga i berbe mandarina.

Također, sudionici sastanka razgovarali su i o dodatnim mogućnostima promocije te turističke valorizacije neretvanskoga kraja. Kako su istaknuli, jedan od načina za to je svakako i udruživanje turističkih zajednica s područja doline Neretve. Naime, Zakon o turističkim zajednicama pruža mogućnost formalnoga ili projektnoga udruživanja. Hrvatska turistička zajednica tako je iskazala interes da se i četiri neretvanske turističke zajednice udruže u jedinstvenu što bi doprinijelo boljoj turističkoj promociji cijeloga kraja, ali i dodatnoj promociji pojedinačnih turističkih proizvoda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije