Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

AGLOMERACIJA PLOČE

Sanira se tunel u Stablini, radove će voditi riječka tvrtka Oktopus

Objavljeno prije

Jedan od dva tunela u Stablini, koji se nalaze u lošem stanju, sanirat će riječka tvrtka Oktopus d.o.o. iz Rijeke. Projekt  sanacije je izradio Centar građevinskog fakulteta d.o.o. Zagreb, a nakon što je Grad Ploče raspisao javnu nabavu za izvođenje radova, kao najpovoljniji ponuđač izabrana je riječka tvrtka. Ugovorena cijena radova je nešto veća od dva milijuna kuna, s PDV-om. Riječ je o prvom tunelu iz pravca Ploča.

Početak radova na sanaciji tunela vezan je uz izvođenje radova na aglomeraciji Grada Ploča. Kako je aglomeracija na tom dijelu -Faza IV, planirana za izvođenje od 1. prosinca 2021. do 30. ožujka 2022. godine, plan je da se prvo izvedu radovi vezano za aglomeraciju a potom pristupi sanaciji obloge tunela.

Paralelno s izvođenjem navedenih aktivnosti, provodi se i procedura odabira građevinskog nazora. Financiranje sanacije prvog tunela u Stablini izvodit će se proračunskim sredstvima Grada Ploča.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, tunel je izgrađen 1935. godine u “živoj” stijeni, bez obloge. Do sada su izvedene povremene sanacije tunelske obloge, manjeg opsega, što je uključivalo prskanje bokova i svoda tunela mlaznim betonom te na kratkim potezima izradu betonske obloge. Na području iznad trase tunela je stambeno naselje Stablina, u kojem ne postoji kanalizacijska mreža te se sve otpadne vode, kućanske i oborinske, nekontrolirano ispuštaju u okoliš. Posljedica toga je procjeđivanje otpadnih voda u tunel što onemogućava normalno odvijanje prometa kroz tunel i ograničava pješačku komunikaciju tim dijelom naselja. Također, prilikom jačih oborina pojačan je dotok procjedne vode u tunel te je prolazak kroz tunel gotovo nemoguć, piše Rogotin.hr.

GALA HOME 740px

OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE POGIBELJI HRVATSKOG BRANITELJA

Memorijalni biciklistički maraton “Ivica Prusac – Juma”

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U spomen na tridesetu godišnjicu pogibelji našeg branitelja Ivice Prusca-Jume, BK Relaks organizira 28.5. biciklistički maraton koji starta u 9:15 h s Trga kralja Tomislava.

Jedan od ciljeva im je dolazak ka Spomeniku poginulim braniteljima u Bagalovićima. Ondje će u 10:00 h zajedno s predstavnicima branitelja i vlasti odati počast Ivici, ali i svim ostalima iz doline Neretve koji su položili svoj život za Lijepu Našu.

Nakon počasti, slijedi ostatak vožnje po “Dolini” i zaokruživanje ovog memorijalnog maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije