Ostanimo u kontaktu

KREATIVNA OPUZENKA

Samouka Tina Ključe Mihaljević izrađuje ‘cool’ nakit od tkanine

Objavljeno prije

Tina Ključe Mihaljević

Diplomirani teolog, supruga i majka dvoje djece koja svoju kreativnost izražava kroz izradu nakita od tkanine, tako možemo opisati našu sugovornicu, Tinu Ključe Mihaljević. Na pitanje kako je došlo do razmišljanja o nakitu, Tina kaže: „Nakit od tkanine pokazao se idealnim za odmoriti glavu dok klinci spavaju popodnevni san. Kasnije se to proteglo i na kasne noćne sate i potiho postalo mojom svakodnevnom potrebom. U početku mi je trebalo poprilično vremena za pohvatati konce, ali iskustvo doista čini čuda i vrlo brzo sam savladala tehniku …“

Inspiraciju prolazi na svakom koraku, isto kao što je i ideju za izradu nakita od tkanine sasvim slučajno primijetila od svoje prijateljice: – Otkud potiče izvorna ideja ne znam. Znam tek da je bila riječ o recikliranju i upravo takve primjerke vidjela sam od moje prijateljice. Učinili su mi se vrlo simpatični i primjereni mojoj djevojčici koja ni u najhladnije dane nije trpjela ni šalove ni dolčevite. I tako sam krenula. Jedna ogrlica njoj, jedna meni i fotografija na Facebook-u. Lavina dobrih komentara i pohvala bili su vjetar u leđa, – objašnjava Tina.
Kupci ovog nakita su žene svih uzrasta, stoga među njima se nađu djevojke od 20 godina, pa nadalje, koje prepoznaju ovaj nakit kao detalj koji naglašava njihov stil.

– Volim istaknuti činjenicu da sam samouka, bez ijednog završenog tečaja ili odgledanog tutorijala. Nekako sam bježala od svega toga, bojeći se da mi se ne bi potkrala kakva tuđa ideja i upravo zahvaljujući tome sam tu gdje jesam. Ljudi prepoznaju moje uratke već pri prvom pogledu i to mi doista laska, – rekla nam je Tina koja inače potječe iz kreativne obitelji na čelu s ocem slikarom čiji je kolorit jako utjecao i na nju.

Neke od Tininih radova pogledajte u kratkoj foto galeriji….

[su_custom_gallery source=”media: 26392,26391,26390,26389,26388,26387,26386,26385,26384,26383,26382,26381,26379,26378,26377″ link=”image” width=”195″ height=”293″ title=”never”]

Foto: Martina Šiljeg

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije