Ostanimo u kontaktu

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

S radom započeo zdravstveni punkt za posebna dežurstva, a najavljeni i dolasci specijalista

Objavljeno prije

S radom je započeo zdravstveni punkt za posebna dežurstva liječnika obiteljske medicine u zdravstvenoj stanici u Opuzenu.

Liječnici iz Domova zdravlja Metković i Opuzen pružat će zdravstvenu skrb subotom s radnim vremenom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanom od 8 do 20 sati.

Liječnici obiteljske medicine će potpisati ugovore za rad u zdravstvenom punktu vikendom i blagdanima, a obavljat će iste usluge kao inače. Tako će pacijenti moći doći na pregled, uzeti recept ili uputnicu.

Od utorka, 19. ožujka započinju dolasci specijalista iz Opće bolnice Dubrovnik u Dom zdravlja Metković.

Pored već postojećih specijalista koji dolaze u Dom zdravlja Metković će tako dolaziti specijalisti kirurg, kardiolog i logoped u drugu smjenu.

SRETAN ROĐENDAN TORCIDA!

Metkovska Torcida vatrometom i bakljadom obilježila 70 godina od osnutka

Objavljeno prije

Sretan rođendan, Torcida! Točno u ponoć pripadnici Torcide iz Metkovića su vatrometom ispred Crkve sv. Ilije i bakljadom na Lučkom mostu obilježili 70 godina od osnutka, možemo reći modernog simbola Dalmacije.

Uz snimak vatrometa donosimo kratki osvrt kojeg je napisao naš fra Ivo Rastočić.

Orilo, gorilo, sedamdeset godina gonimo!

Zabranjivana, nepravedno osuđivana, orijunom nazivana, kažnjavana, na stup srama vješana, po zatvorima zatvarana, fašizmom i komunizmom etiketirana, uličarima prozvana, politikom pokušana biti otrovana, . . .

Sedamdeset godina doživjela i mnoge heroje iznjedrila, po pržunima ležala, 4. Gardijsku popunila, Hrvatsku branila, vjeru očuvala, ponos zadržala, dostojanstvo dokazala, nikad prodana, izdajicom i kukavicom nije postala . . .

Mnogi su „na tribini stajali“ valja nam se prisjetiti onih kojih nema, svih poginulih i umrlih Hrvatskih branitelja i braniteljica njenih članova, svih onih koji su je tako čistu nama predali i život su svoj okončali i Ćipe, Azapovića Marka, Olivera Antunovića, Mate Babana, Žana Ojdanića, Mislava Bubala i mnogih drugih ponosnih i dostojanstvenih njezinih sinova i kćeri . . .

Torcida ime ponosno, za dostojanstvo ga upamtiti i s pijetetom ga u srcu ispisati. Za godine mnoge!

Fra Ivo Rastočić, Šibenik, 26.10.2020.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije