Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PROMJENE U ORGANIZACIJI SUDOVANJA

S novom godinom započinje s radom Općinski sud u Metkoviću

Objavljeno prije

Zgrada suda

S danom 01.01.2019. godine stupaju na snagu

  • Zakon o sudovima “NN”br. 67/18
  • Zakon o područjima i sjedištima sudova “NN” br. 67/18.

Sukladno čl. 18. Zakona o sudovima od 01.01.2019. općinski sudovi rješavaju prekršajne predmete, osim onih za koje je zakonom propisana stvarna nadležnost drugog tijela.

Sukladno Zakonu o područjima i sjedištima sudova s 01.01.2019. godine započinje s radom Općinski sud u Metkoviću na adresi Andrije Hebranga  9, Metković. Navedeni sud će imati i

  • Stalnu službu u Pločama (Vladimira Nazora 14, Ploče)
  • Stalnu službu u Vrgorcu (Tina Ujevića 9, Vrgorac)

Dakle prekršajni sudovi (pa tako i Općinski sud u Dubrovniku, kao i njegove Stalne službe u Metkoviću, Pločama i Vrgorcu) prestaju postojati, a nadležnost za prekršajne predmete (izuzev onih za koje je zakonom propisana stvarna nadležnost drugog tijela – npr. policije, porezne uprave, carine, itd..) koji su dosada bili u nadležnosti prekršajnih sudova, prelaze pod nadležnost općinskih sudova.

Također, svi predmeti koje su suci zadužili,ostati će i nakon 01.01.2019. u nadležnosti suca koji je započeo rješavati predmet (bez obzira u kojem sudu i na kojoj lokaciji sad sudi predmetni sudac), osim u slučaju da viši sud povodom pravnog lijeka predmet vrati na ponovni postupak ili u slučaju druge zakonite promjene uredujućeg suca.

Sudac ovlašten za obavljanje poslova
sudske uprave u Općinskom sudu u Metkoviću u osnivanju:
Ante Šprlje

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije