Ostanimo u kontaktu

U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU PUNO TOGA TREBA MIJENJATI

S jučerašnjeg prosvjeda u Metkoviću upućene su jasne poruke

Objavljeno prije

Mirni prosvjed 'Necemo stat!'

Više stotina građana na poziv GI Mame i tate Metkovića i okolice, jučer su s mirnog prosvjeda u Metkoviću uputili jasne poruke o stanju u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj, potaknuti tragičnim događajem i smrti maloga anđela, devetogodišnjeg Gabrijela.

Među uzrocima tragičnog događaja mediji su navodili činjenicu da na Hitnoj u Metkoviću  odnosno u Domu zdravlja subotom poslijepodne i nedjeljom ne rade analizator CRP-a odnosno medicinski uređaj na kojemu se brzo i jednostavno mogu napraviti pretrage u krvi, kao ni rendgen, koji bi pomogli u utvrđivanju dijagnoze. Radi rasvjetljavanja cijelog slučaja u Metkoviću i u KBC Split boravila je inspekcija Ministarstva zdravstva, Hitne medicinske pomoći  i Liječničke komore, a neslužbeno su neki mediji objavili i prve nalaze inspekcije.

Građani su jučer ispred Doma zdravlja jasno poručili da u zdravstvenom sustavu u našoj zemlji puno toga nije u redu, te su od resornog ministra zatražili žurne korake za kvalitetnije funkcioniranje zdravstvenog sustava u Metkoviću. Stoga će se predstavnici GI Mame i tate iz Metkovića i okolice sastati s ministrom 27.prosinca u Zagrebu, i zatražiti da se hitno mijenja zakon te da se CRP analizator krvi ima postaviti u svim pedijatrijskim ordinacaijama i na Hitnoj pomoći, što zbog zakonskih odredbi i postojećih pravilnika za sada nije bilo moguće. Grad Metković je osigurao sredstva za nabavu dva uređaja, ali  je zbog zakonskih prepreka taj pokušaj propao.

Mirni prosvjed 'Necemo stat!'

S druge strane i Hrvatska udruga koncesionara primarne zdravstvene zaštite ističe kako je smrt dječaka iz Metkovića posljedica nedostatka opreme u ambulantama te proziva jedinice lokalne samouprave, odnosno gradonačelnike i župane zbog neispunjavanja obveza sufinanciranja primarne zaštite. Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić izjavio je da Županija sukladno svojim mogućnostima sudjeluje u sufinanciranju i nabavci vozila.

Osim toga očekuje se i početak radova na uređenju dnevne bolnice u Metkoviću, izjavio je ministar Kujundžić.

Pravni stručnjaci najavljuju i veliku pravnu borbu nakon konačnog nalaza HLK jer će tada uslijediti sudski postupak. Zbog toga se u cijeli proces po službenoj dužnosti mora uključiti i Državno odvjetništvo.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije