Ostanimo u kontaktu

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

S jeseni pčinju radovi na Dnevnoj bolnici

Objavljeno prije

Uz sve napore tijekom pandemije korona visrusa, djelatnici i napose čelnici Doma zdravlja Metković nastoje rješavati brojne druge planirane poslove u smislu poboljašnja zdravstvenih usluga te desetke tisuća pacijenata sa šireg neretvanskog područja.

Prema riječima Mihovila Štimca, ravnatelja Doma zdravlja Metković, na jesen bi trebali otpočeti radovi na rekonstrukciji napuštene zgrade Općinskog suda i njezino uređenje za potrebe dnevne bolnice.

O Dnevnoj bolnici govori se godinama, ali ona nije zaboravljena ni od strane Doma zdravlja ni od Dubrovačko-neretvanske županije, ali ni od resornog ministarstva.

Nema sumnje da su potrebe za jednom takvom ustanovom iznimno velike, posebice s obzirom na broj pacijenata koji gravitiraju Domu zdravlja. Nakon puštanja u rad te bolnice koja će djelovati u sustavu OB Dubrovnik, specijalisti iz Dubrovnika dolazit će prema rasporedu u tu bolnicu. Tako će se značajno umanjiti problemi pacijenata, a nadasve, smajnjiti troškovi puta do Dubrovnika ili Splita.

Treba se prisjetiti značajnih ulaganja u opremanje Doma zdravlja, uključujući i sredstva dobivena putem projekata prekogranične suradnje, što znači da su oni koji vode Dom zdravlja u velikoj mjeri ispunili svoje zadaće.

Među ostalima, i Grad Metković izdvaja sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta rada Doma zdravlja i njegovih djelatnika, a sve zbog kvalitetnije zdravstvene skrbi cjelokupnog stanovništva.

Trenutačno su u tijeku radovi na uređenju prostora za potrebe sanitetskog prijevoza i patronažnih djelatnika, koji su ostali bez prostora nakon osnivanja Covid-19 ambulante i koji su bili smješteni u okviru Doma zdravlja.

Uređuje se dodatni prostor/parking za sanitet Doma zdravlja Metković

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije