Ostanimo u kontaktu

IZ POLICIJE

S drogom zatečeno šest osoba, jedna osoba ozlijeđena u sudaru

Objavljeno prije

Tijekom jučerašnjeg dana kod ukupno 6 osoba pronađena je i oduzeta opojna droga, i to u pet slučajeva na graničnim prijelazima te kod jedne osobe na području Metkovića. Radi se o pet stranih državljana i jednom državljaninu RH koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Izdvajamo zapljenu od 30 g marihuane koja je pronađena i oduzeta od 26-godišnjeg državljanina Belgije, jučer oko 10:20 sati, prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Klek. U ostalim slučajevima zaplijenjena je manja količina heroina i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

 

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru na Baćini

U sudaru dvaju vozila jučer, 25. srpnja oko 16.40 sati na cesti D-8 u mjestu Baćina, Ploče, 65-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka teže je ozlijeđen. Naime, 51-godišnji državljanin Češke je upravljajući osobnim vozilom čeških nacionalnih oznaka izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku kojom se iz suprotnog smjera kretao spomenuti 65-godišnji vozač.  Nakon pružene liječničke pomoći on je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici.

 

Najava preventivno-represivne akcije
„Pješaci u prometu, štovanje vozač-pješak“

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će početkom slijedećeg tjedna, odnosno 29., 30. i 31. srpnja provesti preventivno – represivnu akciju „Pješaci u prometu, štovanje vozač-pješak“.

Pješaci, osobito oni starije životne dobi, jedna su od najranjivijih skupina sudionika u prometu, stoga je njihova zaštita jedan od prioriteta u radu prometne policije. Cilj navedene akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice zaštita pješaka u prometu. Akcija je usmjerena kako na pješake tako i na vozače.

Pozivamo pješake da cestu prelaze samo na obilježenim pješačkim prijelazima, a vozače da poštuju prometne propise, prvenstveno prilagođujući brzinu kretanja uvjetima u prometu na cesti.

Najčitanije