Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

IZ POLICIJE

S drogom zatečeno šest osoba, jedna osoba ozlijeđena u sudaru

Objavljeno prije

Tijekom jučerašnjeg dana kod ukupno 6 osoba pronađena je i oduzeta opojna droga, i to u pet slučajeva na graničnim prijelazima te kod jedne osobe na području Metkovića. Radi se o pet stranih državljana i jednom državljaninu RH koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Izdvajamo zapljenu od 30 g marihuane koja je pronađena i oduzeta od 26-godišnjeg državljanina Belgije, jučer oko 10:20 sati, prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Klek. U ostalim slučajevima zaplijenjena je manja količina heroina i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

 

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru na Baćini

U sudaru dvaju vozila jučer, 25. srpnja oko 16.40 sati na cesti D-8 u mjestu Baćina, Ploče, 65-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka teže je ozlijeđen. Naime, 51-godišnji državljanin Češke je upravljajući osobnim vozilom čeških nacionalnih oznaka izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku kojom se iz suprotnog smjera kretao spomenuti 65-godišnji vozač.  Nakon pružene liječničke pomoći on je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici.

 

Najava preventivno-represivne akcije
„Pješaci u prometu, štovanje vozač-pješak“

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će početkom slijedećeg tjedna, odnosno 29., 30. i 31. srpnja provesti preventivno – represivnu akciju „Pješaci u prometu, štovanje vozač-pješak“.

Pješaci, osobito oni starije životne dobi, jedna su od najranjivijih skupina sudionika u prometu, stoga je njihova zaštita jedan od prioriteta u radu prometne policije. Cilj navedene akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice zaštita pješaka u prometu. Akcija je usmjerena kako na pješake tako i na vozače.

Pozivamo pješake da cestu prelaze samo na obilježenim pješačkim prijelazima, a vozače da poštuju prometne propise, prvenstveno prilagođujući brzinu kretanja uvjetima u prometu na cesti.

POLICIJA OBZNANILA DETLJE AKCIJE

U Luci Ploče zaplijenjeno preko pola tone kokaina

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nakon uspješno odrađenih akcija u prethodnim mjesecima, nastavili su s intenzivnim postupanjem u području suzbijanja kriminaliteta zlouporabe droga.

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike.

Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Luka Ploče je pod posebnom opservacijom policijskih i carinskih službenika nakon što je u siječnju i ožujku ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je na isti način pristigao u Republiku Hrvatsku iz zemalja Južne Amerike te se trebao dalje distribuirati kopnenim putem u susjedne zemlje.

Zaplijenjeni kokain vrlo je visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće.

Nakon pronalaska droge uspostavljena intenzivna međunarodna i međuagencijska suradnja kako bi se utvrdilo sve točne okolnosti slučaja.
Procjenjuje se da bi zaplijenjeni kokain u uličnoj preprodaji dostigao vrijednost od preko 57 milijuna eura.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta utvrđeno je da Republika Hrvatska nije trebala biti konačno odredište zaplijenjenog kokaina već da je kokain bio namijenjen daljnjoj distribuciji na ilegalnim narko tržištima zemalja u regiji.

Sve ostale pojedinosti ne možemo iznositi s obzirom da se i dalje, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi kriminalističko istraživanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije