DUBROVNIK FESTIWINE - 'SPOJ NA SLIJEPO'

Rose Volarević najbolje se sljubljuje s kamenicom

Objavljeno 20. travnja 2017. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News.

Vina, Vino Volarević

U vili Koruni u Malom Stonu održan je četvrti po redu ‘Spoj na slijepo‘ – potraga za vinom koje najbolje ljubi međunarodno priznatu stonsku kamenicu, održanom u sklopu vinskog festivala ‘Dubrovnik FestiWine’, na kojem je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić.

Dubrovnik FestiWine

Uz svježe kamenice, domaći kruh i ekstradjevičansko maslinovo ulje poslužena su i 23 prijavljena vina; kombinacija bijelih, rose i pjenušavih vina. Ocjenjivački sud, sastavljen od pedesetak članova žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja, predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala, ocjenjivali su prijavljena vina sistemom ocjenjivanja od jedan do pet, od lošeg do odličnog.

kamenice

Nakon prebrojanih glasova, ugledna sommelierka Mira Šemić proglasila je ovogodišnje pobjednike. Rose Volarević najbolje se sljubljuje s kamenicom u kategoriji rose vina dok u kategoriji pjenušaca, većinu glasova odnio je Tris Extra Brut OPG Radovanović iz Smokvice, otok Korčula. Tezoro Crvik 2016. najbolje se sljubljuje s kamenicom od svih prijavljenih malvazija dok Intrada Krajancic 2016. je pošip kojeg je preporučila većina članova žirija, medija i sponzora.

Apsolutni pobjednik ocjenjivanja “Blind date“- sljubljivanja kamenica i vina  za 2017. godinu i pobjednik u kategoriji bijelih vina je Cetinka Bačić iz Blata, otok Korčula, koje najbolje ljubi ovu poznatu delikatesu.

Komentari