Ostanimo u kontaktu

RADIJSKO NOVINARSTVO

Romani Gabrić ‘Brončani mikrofon’ za emisiju ‘Lipo, lipše, neretvansko’

Objavljeno prije

Romana Gabrić, Radio Narona

Već osmu godinu za redom u Opatiji se održavaju dani elektroničkih medija, na kojima se između ostalog dodjeljuju i nagrade Hrvatske udruge radija i novina (HURIN). Nagrade se dodjeljuju u više kategorija, a ove godine Brončani mikrofon pripao je našoj dragoj kolegici Romani Gabrić za radijsku emisiju Lipo, lipše, neretvansko. Romana je dugogodišnja radijska i televizijska novinarka, ali i poznata folklorašica. Upravo je ta sinergija novinarstva i folklora  bila je  nukleus nagrađene teme. Radio Narona aplicirala se Romaninom emisijom, koja inače bavi tradicijskom kulturom, u kojoj joj  je gošća bila gđa Julija Kaleb, jedna od rijetkih stručnjakinja za rekonstrukciju i izradu hrvatskih narodnih nošnja. Povod njezinu gostovanju bila je iznimno bogata narodna nošnja Ravnih kotara koju je šest godina izrađivala za Ansambl Lado.

Romana Gabrić, Radio Narona

Romana Gabrić, vidno uzbuđena, izjavila nam je kako je sretna upravo što nagrada stiže od struke, te će joj biti daljnji poticaju u novinarskom Zahvaljuje se vjernoj publici, direktorici Radi Narone Terezi Sršen i kolegi Adiju Skeliću na nesebičnoj podršci i suradnji.

Mi iskreno čestitamo Romani i Radio Naroni i sigurni smo da to neće biti zadnja novinarska nagrada koja će stići u Metković.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije