Ostanimo u kontaktu

LIONS KLUB NARONA METKOVIĆ

Rodilište u Metkoviću dobilo aparat za skrining sluha novorođenčadi

Objavljeno prije

DSC_1393

Lions klub Narona Metković uručio je rodilištu u Metkoviću vrijednu donaciju. Riječ je o aparatu za skrining sluha novorođenčadi, čija je vrijednost oko 33 tisuće kuna.

Prilikom primopredaje u Domu zdravlja je organizirana prigodna svečanost kojoj su uz ravnatelja Doma zdravlja Metković, Mihovila Štimca nazočili i dožupanica Dubrovačko-neretvanska, Marija Vučković, u ime grada Metkovića, Mojmir Vladimir, te Tonći Vicelić kao predstavnik Lions kluba Sv. Vlaho iz Dubrovnika.

– Dogodila se ta slučajnost, odnosno imali smo tu čast, da je na osnutku Lions kluba Narona Metković sudjelovao predsjednik svjetske organizacije Lionsa, Barry J. Palmer, koji je slučajno tada bio na proputovanju kroz našu regiju. Kako je Lions Club prije svega humanitarna organizacija, odmah na osnutku se rodila ideja za jednom ovakvom akcijom, koju je predsjednik Palmer podržao te darovao početnih 300 dolara. I evo, drago nam je da smo godinu dana kasnije uspjeli skupiti 33 tisuće kuna, kazao je Krmek kao predsjednik Lionsa, te kao pedijatar dodao, da je svakom djetetu važno odmah nakon rođenja snimiti sluh, znači provjeriti da li to dijete ima neke već urođene smetnje, a kako naše rodilište dosad nije imalo takav aparat, u cilju poboljšanja zdravstvene skrbi naše djece, odlučili smo se da to bude aparat za skrining sluha novorođenčadi, – istaknuo je Krmek, te simbolično uručio aparat ravnatelju Štimcu.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
HSS – Čestitka

Najčitanije