Ostanimo u kontaktu

MANJE ORUŽJA - MANJE TRAGEDIJA

Riješite se oružja bez sankcija

Objavljeno prije

 

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Pod motom Manje oružja-manje tragedija Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja  ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim. U sklopu dosadašnjih akcija građani naše županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali smatramo da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.

Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, sukladno odredbama Zakona o oružju neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

U narednih mjesec dana građani će imati priliku na info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Termini info-punktova:

 1. 15. prosinca 2017. godine (petak) u Dubrovniku i to od 9 do 12 sati na Pilama i u vremenu od 13 do 15 sati u Gružu pored place,
 2. 18. prosinca 2017. godine (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 11 sati u centru grada Ploča,
 3. 18. prosinca 2017. godine (ponedjeljak) u vremenu od 12 do 14 sati u mjestu Staševica,
 4. 20. prosinca 2017. godine (srijeda) u vremenu od 09 do 12 sati u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava,
 5. 20. prosinca 2017. godine (srijeda)u vremenu od 13 do 15 sati u Opuzenu na Trgu kralja Tomislava,
 6.  29. prosinca 2017. godine (petak) u vremenu od 09 do 12 sati u Stonu ispred zgrade općine,
 7. 29. prosinca 2017. godine (petak) u vremenu od 13 do 15 sati u Slanom ispred zgrade Općine,
 8. 04. siječnja 2018. godine (četvrtak) u vremenu od 09 do 12 sati ispred trgovačkog centra Lidl u Župi dubrovačkoj,
 9.  05. siječnja 2018. godine (petak) u vremenu od 09 do 12 sati na rivi u Cavtatu,
 10.  09. siječnja 2018. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati na Trgu Plokata u Korčuli,
 11. 09. siječnja 2018. godine (utorak) u vremenu od 13 do 15 sati u Vela Luci kod zgrade općine,
 12. 10. siječnja 2017. godine (srijeda) u vremenu od 13 do 15 sati u Orebiću na trajektnom pristaništu.

PU dubrovačko-neretvanska

TRAGEDIJA U METKOVIĆU

Mladić se objesio u podrumu obiteljske kuće u Orašini

Objavljeno prije

Tragedija u Metkoviću. Danas oko 16 sati u Orašini pronađeno je beživotno tijelo mladića obješeno u podrumu obiteljske kuće.

Kako neslužbeno doznajemo od susjeda, mladić, u svojim kasnim dvadesetim godinama, tu je živio kao podstanar, a obješenog ga je pronašao kolega s posla, koji ga je došao obići jer danas nije došao na posao.

Očevid je u tijeku, više detalja donosimo po službenom izvješću.

Nastavi čitati

DRŽAVNA CESTA D-8

Policijski službenici Policijske postaje Metković sudjelovali u akciji spašavanja četiri starije osobe

Objavljeno prije

Jučer, 17. siječnja, nešto iza 13 sati Policijska postaja Metković zaprimila je dojavu o slijetanju osobnog vozila s državne ceste D-8 na predjelu Marinuša u gradu Ploče. Po dojavi, vozilo je sletjelo prema kanalu s vodom, a iz vozila se čulo zapomaganje.

Odmah nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su zajedno s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Metković i djelatnikom Dubrovnik cesta obišli šire mjesto događaja te su na udaljenosti oko 500 metara, u polju, preciznije uz zemljani poljski put na predjelu zvanom Peline, uočili vozilo koji je visio nad odvodnim kanalom, a u kojem se nalazilo više starijih osoba. Obzirom da je izvlačenjem osoba prijetila opasnost da se vozilo prevrne na krov i upadne u kanal s vodom, vozilo se sajlom prikačilo za vatrogasno vozilo i na taj način osiguralo od možebitnog prevrtanja nakon čega se pristupilo izvlačenju osoba iz vozila.

Sve četiri osobe izvučene  su neozlijeđene, a radi se o troje hrvatskih državljana u dobi od 88, 85 i 68 godina te jednom državljaninu BiH u dobi od 84 godine.

Na mjesto događaja su, osim spomenutih došli i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati

Najčitanije