Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PARLAMENTARNI IZBORI

Restart koalicija zalaže se za reformu pravosuđa, cilj je vratiti povjerenje građana u sustav

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Reformom pravosuđa cilj je vratiti povjerenje građana u sustav. Osnovne mjere bit će povećanje stegovne odgovornosti sudaca i državnih odvjetnika, sređivanje zemljišnih knjiga te jačanje položaja USKOK-a, PNUSKOK-a i poreznog USKOK-a.

Iz primjera vladajućih upravo možemo vidjeti da štetu od korupcije imaju svi građani koji se drže reda, a korist imaju samo moćni, nedodirljivi, oni koji imaju političku zaštitu. Zato će RESTART koalicija donijeti Zakon o porijeklu imovine, kao jedan od preduvjeta učinkovite borbe protiv korupcije i nezakonitog stjecanja imovine.

Reforma pravosuđa je osnovni preduvjet razvoja naše zemlje. Vlast u Hrvatskoj ne smije biti korumpirana jer korupcija izjeda hrvatsko društvo i zbog nje je mnogim mladim ljudima ukradena budućnost, a starijima oduzeto dostojanstvo.

Vladajući su pokazali jednu visoku sposobnost uništavanja institucija. Državno odvjetništvo i USKOK moraju biti tijela s više sadržaja i više podrške građanima.

Strogo kažnjavanje korupcije i mafijaštva nije samo po sebi dovoljno jer je potrebno poslati moralnu poruku kako se kriminal ne isplati i kako društvo neće tolerirati nezakonito bogaćenje na teret građana. Političari i suci su oni čije se porijeklo imovine, a i ono čim se bave, mora posebno nadzirati.

Prljavi novac je suština krvotoka mafije i korupcije i bez zatvaranja tog krvotoka nema uspješne borbe protiv kriminala, korupcije i mafijaštva. RESTART koalicija će učiniti sve da se taj krvotok zaustavi i da odumre korupcija u ovoj zemlji.

Borba protiv korupcije najveća borba koju danas Hrvatska mora voditi te ona nije moguća bez učinkovitog pravosuđa.

Ako se korupcijske afere otvore, one moraju imati epilog. Krivci će biti kažnjeni, imovina će im biti oduzeta, a šteta koja je načinjena javnom interesu nadoknađena u najširem mogućem opsegu, upravo je to cilj RESTART koalicije.

Za postizanje svega navedenog potrebno mijenjati način ulaska sudaca u sustav i provoditi njihove češće sigurnosne provjere, osigurati stegovnu odgovornost onih koji donose odluke, raditi na cjeloživotnom obrazovanju sudaca, nastaviti sa spajanjem sudova i racionalizirati sustav, objavljivati javno sve odluke sudova te srediti zemljišne knjige.

Ako želiš zakon o porijeklu imovine biraj RESTART koaliciju.

Izađi i promijeni, biraj listu 13., biraj Hrvatsku bez korupcije.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije