Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST

Referendum za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna od ponedjeljka ispred pošte

Objavljeno prije

Od 12. do 26. svibnja organizira se referendum ‘Uzmite novac strankama’ za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna. Referendum će se u Metkoviću moći potpisati od ponedjeljka ispred pošte.

Saborski zastupnik Ivan Pernar je tako danas skupljao potpise za referendum te razgovarao s građanima Metkovića.

‘Glavni razlog zašto se mnogi odlučuju na bavljenje politikom nisu uvjerenja ili ideali nego želja za novcem i ovim referendumom i uzimanjem desetaka milijuna kuna političkim strankama mi zapravo taj motiv želimo oslabiti i želimo da se ljudi politikom bave iz uvjerenja.’ – izjavio je Pernar.

Danas su također dolinu Neretve posjetili i Tihomir Lukanić te koordinator inicijative Denis Martinić.

GRADSKI PARK

Otvoren 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u Gradskom parku u Metkoviću otvoren je 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u organizaciji Udruge Dobra. Sajam su otvorili načelnica Općine Zažablje Maja Perleta Vrnoga i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Otvaranju sajma su pridonijeli svi uzrasti KUD-a Metković koji su svojim točkama uveličali otvaranje.

Predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović nam je rekla nešto više o samom sajmu:

‘Sajam se održava u sklopu projekta Aktiva – Pozitiva 2 kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Eko rural se financira sredstvima Grada Metkovića. Cilj ove manifestacije je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanje običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina sa zainteresiranim posjetiteljima.’

Trenutno se na sajmu predstavlja oko 30 izlagača s različitim autohtonim proizvodima, suhomesnatim proizvodima, eko proizvodima i rukotvorima. Ukoliko ste u prilici imate još vremena posjetiti Eko rural i pogledati što sve nudi, a u međuvremenu pogledajte našu galeriju s otvorenja sajma:

Nastavi čitati

Najčitanije