Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST

Referendum za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna od ponedjeljka ispred pošte

Objavljeno prije

Od 12. do 26. svibnja organizira se referendum ‘Uzmite novac strankama’ za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna. Referendum će se u Metkoviću moći potpisati od ponedjeljka ispred pošte.

Saborski zastupnik Ivan Pernar je tako danas skupljao potpise za referendum te razgovarao s građanima Metkovića.

‘Glavni razlog zašto se mnogi odlučuju na bavljenje politikom nisu uvjerenja ili ideali nego želja za novcem i ovim referendumom i uzimanjem desetaka milijuna kuna političkim strankama mi zapravo taj motiv želimo oslabiti i želimo da se ljudi politikom bave iz uvjerenja.’ – izjavio je Pernar.

Danas su također dolinu Neretve posjetili i Tihomir Lukanić te koordinator inicijative Denis Martinić.

RUSKI GIGANT DOLAZI U SUSJEDSTVO

Gazprom preuzima četiri benzinske pumpe OKTAN

Objavljeno prije

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta ‘G-Petrol d.o.o.’ Sarajevo (GAZPROM), koja se odnosi na preuzimanje četiri benzinske pumpe.

Riječ je o OKTAN benzinskim pumpama u Doljanima i Gabela Polju u čapljinskoj općini te Veljaci u općini Ljubuški i pumpi Grude u istoimenoj općini.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz prijave, će imati učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

‘G-Petrol’ je dio ruskog giganta Gazprom koji po vrijednosti među 10 firmi u svijetu a kao energetska kompanija je prva.

Najveci je proizvođač zemnog plina u svijetu, a većinski vlasnik je Ruska federacija.

.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije