Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

MARATON LAĐA

Reakcija Udruge lađara Gusari Komin na tekst ‘Lađari Gospe Karmelske iz Krvavca traže diskvalifikaciju kominskih Gusara!’

Objavljeno prije

Maraton lađa 2018 (71)

Udruga lađara Gusari Komin u službenom je priopćenju odgovorila udruzi lađara Gospa Karmelska Krvavac nakon što su Krvavčani javno zahtijevali diskvalifikaciju kominskih Gusara o čemu smo ranije pisali!

Priopćenje Udruge lađara Gusari Komin vam prenosimo u cijelosti …

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog obveza prema javnosti, našim sponzorima, navijačima i prema nama samima imamo potrebu demantirati članak vezan uz zahtjeve ekipe UL Gospa Karmelska i njihova predstavnika za našom diskvalifikacijom na 21. Maratonu lađa.

Sporna situacija, dakle sudar lađe UL Gusari Komin i UL Gospa Karmelska se dogodio u samom Krvavcu. U trenutku kad je Stablina „izbijala“ na prvo mjesto,i nakon što je naša ekipa bila bliže pariću za „pola“ lađe u odnosu na Krvavac dolazi do sudara. Ovim putem želimo naglasiti da ne poričemo odgovornost za sudar, ali oštro odbacujemo svaku insinuaciju na naše namjerno izazivanje istoga za što Krvavac traži našu diskvalifikaciju.

Iako Maraton lađa obiluje takvim situacijama,nekad zbog greške parićara, nekad zbog valova,Udruga lađara Gusari Komin je jedine dvije sporne situacije u dvadesetjednogodišnjoj povijesti imala na Maratonima lađa 2013. godine kada smo izbjegavanjem sudara promašili bovu (kažnjeni 1 minutom) i 2016. godine kada je sudar nas i ekipe Stabline u samom cilju iskoristila ekipa Bjelovara. Upravo ta situacija nas je naučila da iz sudara nemože izaći ništa dobro.

Naime, i iz ovog sudara smo izvukli najdeblji kraj te se tada spustili na četvrtu poziciju, iza ekipe Gospe Karmelske koju smo nakon 2 kilometra ponovno pretekli i na sam cilj došli kao treći. Dakle, od sporne situacije, ekipi Krvavca nitko nije bilo prepreka da dođe do prvog mjesta, a ne do medalje. Važno je naglasiti da je naša ekipa nakon sudara s Krvavcem do kraja utrke izbjegla bar desetak takvih situacija te se postavlja pitanje gdje su se u tim situacijama nalazili suci. Da nije smiješno, bilo bi tragično, proziva nas ekipa čiji je parićar sudjelovao u sudarima s velikim brojem ekipa na prošlim Maratonima, o čemu svjedoči i diskvalifikacija istoga s nekoliko Maratona. Primjer blizak našoj udruzi je i 2015. godina kada je lađa, točnije parić naše druge ekipe imao kontakt s lađom UL Gospa Karmelska . Upravo ta situacija je izbacila našu drugu ekipu iz borbe za medalju, inače, utrku su završili na šestom mjestu.  Ostaje ipak žal nakon ovog sudara što je isti umanjio naše izglede u borbi za prvo mjesto jer i dalje odgovorno tvrdim da je na prvom mjestu Stablinu jedino mogla ugroziti naša ekipa.

O događanjima unutar lađe, a i samim izjavama predsjednika UL Gospa Karmelska Krvavac,Zvonimira Krstičevića , koja su sve samo ne objektivna ne želim komentirati ništa, jer uživo ništa nisam vidio,isto kao i spomenuti predstavnik suprotne ekipe, al ne dajem sebi za pravo da popljujem bilo koga, uostalom ni na snimkama se također ne vidi ništa. Smješna je činjenica da se naše veslače optužuje za udaranje trenera UL Gospa Karmelska koji je u tom trenutku bio u sredini lađe, tako da se postavlja pitanje kako je došlo do kontakta istog s našim lađarima?

Što se tiče samih navijača, ne samo na cilju nego tijekom cijele utrke slažemo se da su takva ponašanja nedopustiva, pa bilo to navijači naše ekipe ili neke druge. Ali to je već problem kapetanije, policije i samog organizatora, Udruge lađara Neretve. Ponosan sam na činjenicu da je potpredsjednik naše ekipe tijekom cijele utrke upozoravao navijače s brodicama da izađu van koridora predviđenog za lađe te time koliko toliko pomogao regularnosti utrke. Uglavnom, ovaj Maraton je u konačnici pratilo dosad najviše brodica s navijačima, bilo na Neretvi, bilo na Crnoj Rici te time otežavalo svim lađarima utrku i to je ono čime se UL Neretve mora pozabaviti u budućnosti.

Što se samog cilja tiče, prije nego što je lađa Gospe Karmelske privezana za obalu, nakon što je ista ekipa shvatila da zbog sudara minuta kazne za našu ekipu neće biti dovoljna za njihovu broncu, uslijedilo je vrijeđanjei psovanje naše ekipe od veslača UL Gospa Karmelska na čelu s predsjednikom Zvonimirom Krstičevićem nakon čega je došlo do gužve koju je spriječila policija bez ikakvog incidenta o čemu svjedoči  i činjenica da nitko nije priveden.

Na kraju se postavlja pitanje: „Koji je pravi razlog objave ovakvog članka?“ Dali je to moralna obveza upoznati javnost s događajima na Maratonu(u ovom slučaju neistinama) ili kao četvrtoplasirana ekipa nezasluženo doći do medalje. Dali je to opravdavanje nesposobnosti pojedinaca? Pojedinca koji iz godine u godinu stvara tenzije između naše ekipe i ekipe koju vodi ili je vodio.

 Ja osobno, kao bivši veslač potpuno shvaćam ljutnju samih veslača UL Gospa Karmelska, jer i sam sam bio ljut na sve oko sebe radi neuspjeha, na prvu, vruće glave  i izgovorio niz stvari zbog kojih mi je na kraju bilo žao. U konačnici sam se radi svih tih razočarenja i ostavio veslanja, ali nakon nekog vremena ipak shvatiš i uvidiš svoje pogreške.

Najmanja nam je namjera medijski se prepucavat s drugim ekipama, tako i s ekipom UL Gospa Karmelska, ali ni u kakvom slučaju nećemo dopustiti blaćenje i iznošenje neistina spram naše Udruge.

Predsjednik Udruge lađara ‘Gusari’ Komin,

Stjepan Vlahović

Izvor: rogotin.hr

Foto: Metković NEWS

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije