Ostanimo u kontaktu

STANJE NIJE ALARMANTNO

Ravnatelj dubrovačke bolnice, dr. Marijo Bekić: O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati!

Objavljeno prije

Foto: Goran Mratinović

Ne radi se tu o ničemu novome, nikakvi odjeli se neće zatvoriti,  riječi su s kojima je ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić prokomentirao današnji napis na Indexu, a kojeg smo i mi prnijeli, u kojemu se tvrdi kako je stanje u dubrovačkoj bolnici neizdrživo i kako se spajaju odjeli.

Naime, Index.hr je danas donio priču u kojoj stoji kako će se neki odjeli u dubrovačkoj bolnici zatvoriti, odnosno spojiti s drugima.

– Naslov ne bih komentirao, ne stoji tvrdnja da se odjeli zatvaraju. Funkcionalno spajanje odjela unutar općih županijskih bolnica je praksa koja traje već nekoliko godina, do sada je bila vezana uz uštede financijskih sredstava, a u našem slučaju ukoliko do nje dođe to je rezutlat kadrovskog manjka medicinskih sestara. – rekao je dr. Bekić.

– O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati, a funkcionalno spajanje odjela je samo na razini jedne sestre u smjeni s čim se ne remeti radi i ustroj odjela. Sve se radi iz razloga kako bi se pacijentima osigurala s dostupnim kadrovskim potencijalmm adekvatna zdrastvena skrb. – naveo je Bekić, dodajući kako ‘pisanje određenih medija na ovaj način očito ‘potpomaže’ turističku sezonu’.

Objasnio je kako se tu ne radi o nikakvom alarmantnom stanju.

– Jednostavno se radi tu o problematici koja je takva kakva jest, koja nam je svima opće poznata u cijeloj državi, no ponavljam da tu neće biti nikakvih negativnih učinaka na samo liječenje naših građana. – objasnio je dr. Bekić za Dubrovački Dnevnik.

ZAGREBAČKI VELESAJAM

Tvrtka Poljopromet sudjelovala na ‘CroAGRO’ međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije

Objavljeno prije

Na Zagrebačkom velesajmu početkom prosinca održao se CroAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije na kojem se predstavila tvrtka Poljopromet.

Pod geslom Poljoprivreda se vraća u Zagreb! u paviljonima Zagrebačkog velesajma zavladali su moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji su poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponudili sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Možemo reći da je ovo povratak poljoprivrednog sajmovanja u naš glavni grad, kojim organizatori Zagrebački velesajam i Gospodarski list žele postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj.

Na manifestaciji je sudjelovala i tvrtka Poljopromet d.o.o, iz doline Neretve, jedna od vodećih firmi u Dalmaciji u nabavi mehanizacije, zaštitnih sredstava i repromaterijala za poljoprivredu. Tvrtka se predstavila prvenstveno sa brendovima koje zastupa za cijelo tržište Republike Hrvatske. Neki od tih brendova u području mehanizacije su traktori Ferrari, atomizeri i prskalice IDEAL te freze i malčeri Sicma. Također su bila izložena mineralna gnojiva Yara te organsko i organo-mineralna gnojiva proizvođača Scam.

Sajam se održao u razdoblju mirovanja poljoprivrednih aktivnosti, u zatvorenim paviljonima Zagrebačkog velesajma i po međunarodnim standardima, što je u konačnici rezultiralo velikim brojem posjetitelja i medija koji su bili zadovoljni ponudama izlagača, a i tvrtke koje su pronašle priliku da sklapanje novih poslovnih aranžmana.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije