Ostanimo u kontaktu

STANJE NIJE ALARMANTNO

Ravnatelj dubrovačke bolnice, dr. Marijo Bekić: O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati!

Objavljeno prije

Foto: Goran Mratinović

Ne radi se tu o ničemu novome, nikakvi odjeli se neće zatvoriti,  riječi su s kojima je ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić prokomentirao današnji napis na Indexu, a kojeg smo i mi prnijeli, u kojemu se tvrdi kako je stanje u dubrovačkoj bolnici neizdrživo i kako se spajaju odjeli.

Naime, Index.hr je danas donio priču u kojoj stoji kako će se neki odjeli u dubrovačkoj bolnici zatvoriti, odnosno spojiti s drugima.

– Naslov ne bih komentirao, ne stoji tvrdnja da se odjeli zatvaraju. Funkcionalno spajanje odjela unutar općih županijskih bolnica je praksa koja traje već nekoliko godina, do sada je bila vezana uz uštede financijskih sredstava, a u našem slučaju ukoliko do nje dođe to je rezutlat kadrovskog manjka medicinskih sestara. – rekao je dr. Bekić.

– O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati, a funkcionalno spajanje odjela je samo na razini jedne sestre u smjeni s čim se ne remeti radi i ustroj odjela. Sve se radi iz razloga kako bi se pacijentima osigurala s dostupnim kadrovskim potencijalmm adekvatna zdrastvena skrb. – naveo je Bekić, dodajući kako ‘pisanje određenih medija na ovaj način očito ‘potpomaže’ turističku sezonu’.

Objasnio je kako se tu ne radi o nikakvom alarmantnom stanju.

– Jednostavno se radi tu o problematici koja je takva kakva jest, koja nam je svima opće poznata u cijeloj državi, no ponavljam da tu neće biti nikakvih negativnih učinaka na samo liječenje naših građana. – objasnio je dr. Bekić za Dubrovački Dnevnik.

ŽUPANIJA SPREMNA POMOĆI U PROMOCIJI NAŠIH VINA U SAD-u

Župan Dobroslavić primio predstavnike američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se danas s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka vrši uvoz i distribuciju vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržiušte na ostale dijelove SAD-a.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je kako je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i kako Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije