Ostanimo u kontaktu

STANJE NIJE ALARMANTNO

Ravnatelj dubrovačke bolnice, dr. Marijo Bekić: O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati!

Objavljeno prije

Foto: Goran Mratinović

Ne radi se tu o ničemu novome, nikakvi odjeli se neće zatvoriti,  riječi su s kojima je ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić prokomentirao današnji napis na Indexu, a kojeg smo i mi prnijeli, u kojemu se tvrdi kako je stanje u dubrovačkoj bolnici neizdrživo i kako se spajaju odjeli.

Naime, Index.hr je danas donio priču u kojoj stoji kako će se neki odjeli u dubrovačkoj bolnici zatvoriti, odnosno spojiti s drugima.

– Naslov ne bih komentirao, ne stoji tvrdnja da se odjeli zatvaraju. Funkcionalno spajanje odjela unutar općih županijskih bolnica je praksa koja traje već nekoliko godina, do sada je bila vezana uz uštede financijskih sredstava, a u našem slučaju ukoliko do nje dođe to je rezutlat kadrovskog manjka medicinskih sestara. – rekao je dr. Bekić.

– O ukidanju odjela ne želim niti razmišljati, a funkcionalno spajanje odjela je samo na razini jedne sestre u smjeni s čim se ne remeti radi i ustroj odjela. Sve se radi iz razloga kako bi se pacijentima osigurala s dostupnim kadrovskim potencijalmm adekvatna zdrastvena skrb. – naveo je Bekić, dodajući kako ‘pisanje određenih medija na ovaj način očito ‘potpomaže’ turističku sezonu’.

Objasnio je kako se tu ne radi o nikakvom alarmantnom stanju.

– Jednostavno se radi tu o problematici koja je takva kakva jest, koja nam je svima opće poznata u cijeloj državi, no ponavljam da tu neće biti nikakvih negativnih učinaka na samo liječenje naših građana. – objasnio je dr. Bekić za Dubrovački Dnevnik.

IZABRANA NOVA UPRAVA ULN

Luka Oršulić novi predsjednik Udruge lađara Neretve

Objavljeno prije

U utorak, 28. siječnja, u Gradskoj vijećnici u Metkoviću održana je izborna skupština Udruge lađara Neretve. na kojoj je nazočilo 14 lađarskih udruga/ekipa s pravom glasa od ukupno njih 19.

Sukladno pristiglim prijavama UO je ustanovio pravovaljanost istih te su na dnevnom redu bile četiri točke, izbor članova uprave ULN. Svi kandidati predstavili su se nazočnim članovima skupštine a kandidat za predsjednika iznio je svoju viziju rada ULN u novom periodu.

Kandidat za predsjednika Luka Oršulić, sukladno Statutu predložio je tajnika (Hrvoja Lazarevića i dva člana UO: Milojka Glasovića i Renata Drljepana koji su se birali u paketu zajedno s njim. Provedenim glasovanjem za novog predsjednika ULN jednoglasno je izabran Luka Oršulić. Za potpredsjednika, kao jedini kandidat izabran je dosadašnji predsjednik Dalibor Obradović s 13 glasova za i jednim nevažećim listićem. Izborom dva preostala člana UO, kao jedini kandidati izabrani su: Ante Ćelić (jednoglasno) i Neno Kovačević (12 glasova ZA). Kao jedini kandidat (od tri mjesta) za člana nadzorno-stegovnog odbora izabran je Božo Zadro sa 14 glasova. Sva glasovanja provedena su tajnim glasanjem. Nova uprava ULN izabrana je na mandat od tri godine.

Ove godine ULN planira nekoliko inozemnih sudjelovanja o čemu je Milojko Glasović upoznao nazočne s odobrenim projektom kojim će se neretvanski lađari predstaviti u Pragu (Češka) od 13. do 16. svibnja sa pet lađa na rijeci Vltavi pozvavši lađare da se prijave za sudjelovanje o čemu će biti više u narednom periodu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije