Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PREŽIVLJAVANJE U HRVATSKOJ

Ratni invalid šokiran: Carina mi je zaplijenila 450 kg mandarina!

Objavljeno prije

Policija, Carina

Tonći Curić Leja, ratni invalid Domovinskog rata, ostao je zatečen u petak, 28. listopada, 2016., kad mu je carina zaplijenila 450 kilograma mandarina koje je prodavao ispred hotela Venecija u Imotskom. Ovaj opuzenski proizvođač mandarina, iako priznaje da nije imao dozvolu za prodaju mandarina na toj lokaciji, ostao je šokiran situacijom, piše direktno.hr.

– Vlasnik sam OPG Curić i brinem se oko mandarina od očeve smrti prošle godine. Vratio sam se 2015. iz Sjedinjenih Američkih Država gdje sam dvije godine radio kod mogućeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao aranžer cvijeća da bih prodavao mandarine u Hrvatskoj. Ne shvaćam kako mi je carina, kao da sam najobičniji švercer, oduzela moje vlasništvo, rekao je za direktno.hr Tonći Curić Leja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako kaže, najveći je proizvođač mandarina u Hrvatskoj iza Stipe Gabrića Jamba te u OPG Curić povremeno radi 10-ak lokalnih ljudi.

OPG Curic, Opuzen

– Otišao sam u London graditi karijeru 1988. i vratio sam se 1991. u svoju zemlju kako bih branio Hrvatsku kao dragovoljac. U ratu sam ostavio zdravlje, ali unatoč tome i dalje želim živjeti i raditi u svojoj zemlji. Ali bojim se da ni to ne mogu, istaknuo je naš sugovornik.

Budući da je obolio u Domovinskom ratu, a danas kao ratni invalid prima mirovinu od 1.900 kuna, najbolja terapija mu je prodaja mandarina.

Mene veseli svakodnevna komunikacija s ljudima. To mi zamjenjuje sve lijekove. Ljudi kupuju mandarine, a ja im i poklonim koju. Zar nekome smeta to što ljudima poklanjam mandarine?, poručuje Curić.

Nedavno su hrvatsku javnost šokirale slike na tone mandarina koje su bačene i ostavljene na smetlištu, a koliko tek treba šokirati odnos prema hrvatskom ratnom invalidu i proizvođaču mandarina.

– Vjerujem u život. Vjerujem u lijep dan i dobre ljude i ukusne mandarine. To je ono što me drži dalje od kafića i alkohola. I vjerujem u Hrvatsku i ne želim otići, ali boli me činjenica da unatoč svemu mi netko ne daje živjeti, zaključio je Curić.

Kako doznajemo iz kuloara proizvođača mandarina, razočarani su činjenicom da je toliko danas političara na vlasti iz doline Neretve a ništa nisu učinili za hrvatskog seljaka. Čujemo da se poljoprivrednici iz Neretve žele organizirati i prosvjedovati ispred nove kuće Bože Petrova te da neće trebati ići na Markov trg. Smatraju da je ministar gospodarstva otvorio tržišta za mandarine, ministar poljoprivrede osigurao je poticaje i sredstva iz EU, ministar unutarnjih poslova seljaka zatvara i oduzima robu a ministar pravosuđa ga sudi. Neretva nikada više nije dala političara, a nikada manje nije dobila od politika, zaključuju proizvođači mandarina. Pitaju se kako dalje…

Izvor: MP/Direktno.hr

ISTRAGA POKAZALA

Tvrtka iz Trebinja uvoznik 220 kg heroina zaplijenjenog u Pločama

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj.

Objavljeno prije

Tvrtka iz Trebinja bila je uvoznik 220 kilograma heroina koji je stigao u kontejneru iz Turske.

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj, nakon čega su kocke s olovom zavarene, a samo je jedna pošiljka s heroinom stigla do odredišta.

Piljenjem kontejnera i vađenjem droge policijski posao hrvatske policije nije bio završen. U suradnji s policijama drugih država, kamion koji je prevozio olovne kocke imao je diskretnu pratnju tijekom cijelog puta do Belgije kako bi zaštitili vozača koji je dovezao olovo, ali bez heroina na odredište.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Heroin je u pločanskoj luci zaplijenjen 11. listopada prošle godine, a kontejner s olovnim kockama, koje su bile ponovno zatvorene, nastavio je put za Belgiju.

Kad je riječ o zapljeni 62 kilograma kokaina skrivenog u 54 paketića na brodu koji je prevozio ugljen iz jedne kolumbijske luke, “roba” je bila smještena na 16 metara ispod morske površine pa je postojala opasnost da se kokain, koji je kao i heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu, odvoji od broda.

Kako doznaje Jutarnji list, skladište s drogom držali su jaki magneti, a nije bio zavaren kako to obično krijumčari rade.

To je već treća takva velika zapljena droge u pločanskoj luci.

Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, rekao je da je pločanska luka samo jedna od luka kojom kokain iz Južne Amerike stiže u Europu i da se u drugim europskim lukama bilježe puno veće zapljene droge. S ciljem ostvarenja i promicanja zajedničkih interesa u borbi protiv nezakonite trgovine narkoticima, jučer je u Ravnateljstvu policije potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Agencije Sjedinjenih Američkih država za borbu protiv narkotika.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije Antonio Gerovac te ataše regionalnog Ureda DEA-e u Hrvatskoj Kevin Fejeran, potpisnici su Memoranduma koji je dokaz jačanja hrvatsko-američke suradnje u borbi protiv nezakonite trgovine drogama i ostalih oblika transnacionalnih kaznenih djela.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije