Ostanimo u kontaktu

VEĆI BROJ GOSTIJU U PRIOBALJU

Raste optimizam na području neretvanskog priobalja

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Sudeći prema podatcima iz Ureda TZ općine Slivno, iznajmljivači na tom području mogu se nadati uspješnijoj turističkoj sezoni nego li je bila ona od prošle godine.

Prema riječima Dragane Čović,  prošle noći , sa srijede na četvrtak, na tom području boravila su 1093 gosta, od toga u Kleku 451.

Na isti nadnevak prošle godine tu je bilo smješteno 696 gostiju, pa je očito da postoji ozbiljni razlozi za optimizam tijekom nove sezone.

Gledamo li podatke za razdoblja prvih šest mjeseci, prošle godine ostvareno je 12.937 noćenja, a ove 21 467.

U strukturi gostiju prema broju dolazaka i noćenja prednjače Poljaci, a slijede ih državljani Bosne i Hercegovine te Češke Republike.

S obzirom na neke nove mjere vezane za prelazak granica koje su na snazi od 1.srpnja, može se očekivati puno bolja turistička sezona nego li je bila prošlogodišnja. Naravno, ne bude li nekih novih epidemioloških problema.

Općina Slivno je po običaju uoči sezone uredila plaže i druge sadržaje, a poboljšana je i opća opskrba lokalnog stanovništva i gostiju.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije