Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ NA DRUGOM MJESTU PO IZNOSU STIPENDIJA

Raspisan natječaj za stipendije, studentima 1.200 kuna mjesečno!

Objavljeno prije

Grad Metković raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za aktualnu 2019./2020. akademsku godinu. Grad će 10 stipendija dati uspješnim i darovitim studentima, 10 studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa te 10 studentima deficitarnih zanimanja. Osim toga, neograničen broj stipendija Grad daje i studentima koji su djeca poginulih hrvatskih branitelja te studentima s invaliditetom.

Mjesečni iznos gradske stipendije je 1.200,00 kuna, a one će se isplaćivati u deset mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2019. do srpnja 2020. godine.

Iz gradskog proračuna predviđeno je 360 tisuća kuna.

U našem velikom istraživanju u kojem smo ispitivali koliko hrvatski gradovi izdvajaju za svoje studente te u kojima od njih se dijele najviši iznosi stipendija, Grad Metković našao se na visokom drugom mjestu po iznosima stipendija, zajedno uz Pakrac i Rovinj, odmah nakon Umaga, Poreča i Obrovca.

Metković je ove godine povećao ukupna izdvajanja za studente za visokih 266 posto pa je tako ove godine izdvojeno 666 tisuća kuna za studentske stipendije i sufinanciranje prijevoza. Studenti Metkovića tako sada mjesečno primaju stipendije od 1.200 kuna dok su prije imali one od 500. Također, Grad im godišnje osigurava dvije besplatne povratne karte iz Metkovića do mjesta studiranja i nazad.

„Ovo je samo potvrda rada i ulaganja u djecu i mlade što je od samog početka jedan od naših prioriteta, jer oni su budućnost. Iz godine u godinu postavljamo sve ambicioznije ciljeve i ostvarujemo bolje rezultate, ali svjesni smo da budućnost zajednice zapravo leži u novim generacijama“, poručio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Inače, nakon što su prošle godine snižene cijene vrtića i povećane naknade za bebe za 150 posto, Metković ove godine znatno povećava i izdvajanja za obrazovanje i obitelj i socijalne potrebe građana, za koje je u ovogodišnjem Proračunu osigurano više od 2 milijuna kuna što je čak 35 posto više nego lani. Tako su povećana izdvajanje za sufinanciranje prijevoza učenika te su osigurana sredstva za  nagrade darovitim učenicima te opremanje školskog kabineta informatike i kemije. Osigurana su sredstva i za rekonstrukciju tri boravišne jedinice u okviru središnjeg Dječjeg vrtića, a Grad će sam izdvojiti 250 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta. (Grad Metković/P.B./L.U.)

Izvor: gradonacelnik.hr

NOĆNI ŽIVOT

Grey&Padrino i ove subote organizira vrhunsku zabavu uz duo Jelena & Ani, grupu Maslina i DJ Druju

Objavljeno prije

Grey Club – Padrino Restoran i ove subote organizira najluđi provod u dolini Neretve, a zvijezde večeri su Jelena & Ani, grupa Maslina i DJ Druja.

Kako poručuju iz kluba, 29. veljače je jednom u 4 godine, pa prema tome zaslužuje party i svirku kakva se ne pamti. Nakon ravea i trasha ovoga vikend smo na live svirci sa svim hitovima koje pripremaju Jelena i Ani uz support DJ Druje.

Na instagram profilu kluba tagirajte 3 svoja prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite i čeka Vas boca 0.7 po izboru!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama.

Vidimo se ovog vikenda u Grey & Padrino Clubu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije